Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

19 Eylül Gaziler Günü Darende’de de kutlandı

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ DARENDE’DE DE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Darende’de de kutlandı
19/09/2022 15:00
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin 101. Yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Malatya’nın Darende ilçesinde de törenle kutlandı.

Tören çelenklerin konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Gazi olan Mustafa Mert yaptı. Mert, Gaziler Günü’nün önemini dile getirdi. Mert, “19 Eylül günü Türk kahramanlığının en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gündür.19 Eylül gaziler günü, bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür.19 Eylül kurtuluş savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan haini terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele edenlerin günüdür. Asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür” dedi. Törene, Kaymakam Ökkeş Sefa Türkoğlu, Belediye Başkanı İsa Özkan, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, , Emniyet Müdürü Sinan Alıcı, daire amirleri, gazi ve gazi yakınları katıldı.

Törene sonrası Hasan Gazi Türbesi ziyaret edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.