Dolar 32,3072
Euro 34,6552
Altın 2.409,24
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Yardımların en kısa sürede Gazze’ye girişine izin verilmelidir

Yardımların en kısa sürede Gazze’ye girişine izin verilmelidir
20/10/2023 17:32
A+
A-

BM Genel Sekreteri Guterres: Yardımların en kısa sürede Gazze’ye girişine izin verilmelidir

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze’nin dış dünyayla tek bağlantısı olan Mısır’daki Refah Sınır Kapısı’nın önünde düzenlediği basın toplantısında, Filistin halkına gönderilmesi planlanan yardımlar hakkında konuştu.

Guterres, Gazze Şeridi’nde yaşayan insanların gıda, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Gazze’de hayatta kalmaya çalışan 2 milyondan fazla insan var. Ancak susuz, yiyeceksiz, yakıtsız ve ilaçsız bir şekilde zor günler geçiriyorlar. Bu insanların acil yardıma ihtiyacı var” dedi.

Filistin halkının savaşın ve yardımların engellenmesinin ardışık cezalar oluşturduğuna dikkat çeken Guterres, “Gazze’ye ulaştırılması gereken yardım malzemeleri için hazır kamyonlarımız mevcut. Yardımların en kısa sürede Gazze’ye girişine izin verilmelidir” şeklinde konuştu.

Guterres ayrıca, ateşkes çağrısında bulunarak, yardımların bölgeye girişi için Mısır, İsrail ve diğer taraflar arasında bir anlaşmanın yapılmakta olduğunu ancak bu anlaşmanın belirli koşullara bağlı olduğunu ifade etti. BM Genel Sekreteri, “Yardımların hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırılması için Mısır, İsrail ve ABD ile birlikte çalışıyoruz. Bu kısıtlamaların aşılması için çaba harcıyoruz” şeklinde konuşmasını tamamladı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.