Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Az Bulutlu
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 25°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Yangına Anında Müdahale İçin Arazöz Bekletiyoruz

Yangına Anında Müdahale İçin Arazöz Bekletiyoruz
27/08/2023 07:06
A+
A-

Belediye Başkanı Kaplan: Yangına Anında Müdahale İçin Arazöz Bekletiyoruz

Yaşar TONBAK/ANKARA – BHA

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, orman yangınlarına karşı tedbir amacıyla Karagöl Tabiat parkında bir adet arazöz ve personelini hazır bulundurduklarını söyledi.

Dün Kıbrıscık İlçesi Belen Köyü yakınları otluk alanda çıkan yangının tüm ekiplerle ve Karagö’lde bekletilen arazözün de köye sevk edilmesiyle birlikte yangının söndürüldüğünü belirten Kaplan, “Nem oranı iyice düştü. Otlar kurudu ve her yer çok çıtır çıtır hale geldi. En ufak bir durumdan yangın çıkabileceği düşüncesiyle İlçe merkezine 29 kilometre mesafede bulunan, çam ormanları ile kaplı Karagöl tabiat parkında, yaylasında bu nedenle bir arazöz bekletiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Kaplan’dan Tedbire Davet

Belediye başkanı Tuncer Kaplan, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle çıkabilecek yangınlara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya davet ettiklerini kaydetti.

Karagöl Tabiat Parkı bekçisi Zeynel Eken, gece saat 02.00 sıralarında, yine Kıbrısçık ilçesi Deveci köyü yakınlarında Ormanlık alanda yangın çıktığını ve sabaha kadar, arazöz ile birlikte söndürme çalışmalarında bulunduklarını, sabah 07.30 sıralarında yangının tamamen söndürüldüğünü söyledi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.