Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Uyanış Gençlik “Malazgirt 1071” filmini izledi

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE FAALİYET YÜRÜTEN EĞİTİM KURUMLARINDAKİ ÖĞRENCİLER FİLM KEYFİ YAŞADI.

01/03/2022 13:10
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten eğitim kurumlarındaki öğrenciler film keyfi yaşadı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte merkez Bilgievi ve Akademi Lisede eğitim gören öğrenciler, Malazgirt Meydan Muharebesi’ni konu alan “Malazgirt 1071” filmini izledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla okullarından alınan öğrencilerin filmi izlerken heyecan ve mutlulukları görülmeye değerdi.

Eğitmen Serkan Akan, öğrencilerin heyecan ve mutluluklarına ortak olduklarını belirterek, “Filmi çok beğendik, tarihimizi, milli şuurumuzu aydınlatan filmi keyifle izledik.” dedi.

Öğrencilerden Süleyman Erdoğan ise hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini kaydederek şöyle konuştu, ’’Filmin en beğendiğim yönü tarihimizi, yurdumuzu konu alması oldu. Tarih bilincimizin ve kültürümüzün gelişmesi adına bu tür filmleri faydalı buluyorum. Bu toprakların Müslümanlaşmasını anlatan değerli bir eserdi.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.