Dolar 32,3426
Euro 34,6645
Altın 2.416,06
BİST 10.079,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Üniversite öğrencileri Çemişgezek ilçesini gezdi

TUNCELİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ, ÇEMİŞGEZEK İLÇESİNE GİDEREK TARİHİ YERLERİ GEZDİ

27/04/2022 11:05
A+
A-

Tunceli Munzur Üniversitesi tarih bölümü öğrencileri, Çemişgezek ilçesinde tarihi yerleri gezdi.

Tunceli Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Munzur Üniversitesinin koordinasyonunda düzenlenen gezi neticesinde, tarih bölümü öğrencileri Çemişgezek ilçesinin Urartular, Selçuklular, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait tarihi mekanlarını gezdi. Gezi sonrasında ilçedeki İstiklal İlkokulunu da ziyaret eden üniversite öğrencileri, birinci sınıf öğrencilerine kalem seti hediye etti. Çemişgezek Gençlik Merkezi Spor Eğitim Uzmanı Onur Balcı’nın rehberliğinde, günübirlik gerçekleştirilen gezide ilçenin tarihi ve doğa güzelliklerinin gezilmesiyle birlikte, kentin kültürel farklılıkları da öğrencilere tanıtıldı.

Çemişgezek ilçesinin tarihi dokusu ve doğal güzellikleri açısından kendilerini etkilediğini aktaran öğrenciler, “Çemişgezek ilçemizi görmeyi çok arzu ediyorduk. Daha önceden ilçenin bu güzelliklerini gören arkadaşlarımızdan duymuştuk. Burada adeta tarihe yolculuk yaptık. Çok yürüdük, ama hiç yorulmadık. Faaliyetin gerçekleşmesinde emeği geçen kurumlarımıza ve yöneticilerine, bizlere refakat eden dostlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.