Dolar 32,4251
Euro 34,6213
Altın 2.385,13
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C

TEKNOFEST Her Yıl Bir Çağlayan Gibi Büyüdü

TEKNOFEST Her Yıl Bir Çağlayan Gibi Büyüdü
03/09/2023 14:43
A+
A-

Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST Her Yıl Bir Çağlayan Gibi Büyüdü

TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Ankara’nın son gününde etkinlik alanını ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Bayraktar, 1 milyonu aşkın katılımın sağlandığını belirtirken, ”Bir milyona aşkın başvuru sadece bir rakamdan ibaret değil. Bu başvurular aynı zamanda tam bağımsız geleceğimiz.” dedi.

Başkan Bayraktar konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajı verirken, ”Güneş yüzlü kardeşlerimizle birlikte, dünyaya, insanlığa verecek daha çok müjdemiz var. Buradaki genç kardeşlerimizle inşa edeceğimiz yeni dünyada birbirimizden uzaklaşmak yerine dostça birlikte olacağız.” diye konuştu.

Selçuk Bayraktar’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

”Bu vatan bizim, bu topraklar bizim diyen ve ruhları bağımsızlık ateşiyle yanan genç kardeşlerimiz ve aziz milletimiz bir kez daha 100 binlerle TEKNOFEST’e koştu.”

”Her TEKNOFEST her yıl adeta bir çağlayan gibi büyüdü ve gürül gürül aktı.”

”Dünyanın İmrendiği Projelere İmza Atıyoruz”

”Bundan sadece 80 yıl önce, Etimesgut’ta, bu meydanda kurulan Türk Hava Kurumu Uçak Fabrikası, aklı fikri dışarıda olan zihniyetin engellemeleriyle göz göre göre iflas ettirildi. Tıpkı bugünkü ismiyle Atatürk Havalimanı, eski adıyla da Yeşilköy Meydanı’nda, Nüri Demirağ’ın eserlerinin yok edildiği gibi.”

”Dışarıdan getirilen uçaklarla teknoloji geliştirme kabiliyetimize bir darbe de bu meydanda vuruldu. Ama güzel bir atasözümüz var; Yiğit, düştüğü yerden kalkar.”

”Milli ve özgün İHA’larımızla, SİHA’larımızla dünyanın her bir köşesine ihraç ediyor, dünyanın imrendiği projelere imza atıyoruz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.