Dolar 32,2782
Euro 34,9816
Altın 2.446,30
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 25°C

Süper Kupa Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz

Süper Kupa Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz
29/09/2023 10:36
A+
A-

Süper Kupa Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz

BHA SPOR SERVİSİ

Geçtiğimiz sezon Euroleague’i kazanan Fenerbahçe Alagöz ile Eurocup’u kazanan Asvel, Avrupa Süper Kupası için Astroballe Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe mücadeleye; Alperi Onar, Emma Meesseman, Yvonne Anderson, Kayla McBride ve Napheesa Collier beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk basketi Asvel’de Ciak’tan geldi (2-0). Fenerbahçe, Alperi Onar’la bulduğu ilk isabetin ardından Anderson ve Meesseman’la da skor 2-6’ya getirdi. Devam eden bölümde Napheesa Collier ve Yvonne Anderson ikilisiyle sonuca giden sarı lacivertliler, farkı çift hanelere çıkardı (4-14). Bu skorla molaya giden Asvel, mola dönüşünde Ciak’ın pota altında bulduğu basketle farkı tek hanelere düşürdü. Kayla McBride ve Laksa’nın 3 sayı çizgisini gerisinden yüksek yüzdeyle oynadığı bölümde skoru 13-24’e getiren Fenerbahçe, ilk çeyreği 16-26 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe kenardan gelen Nikolina Milic ve Tilbe Şenyürek gibi isimleriyle hızlı ve üretken başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, skoru 16-34’e taşıdı. Fransız temsilcisinin ilk sayıları ise Ciak ve Quevedo’dan geldi (20-34). Çeyrekte ilk 5 dakikayı 22-34 önde geçen Fenerbahçe, soyunma odasına avantajlı bir skorla girdi. (28-51)

Quevedo ve Collier’ın karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte fark da 23 sayıya kadar çıktı (20-53). Emma Meesseman, Anderson ve Alperi Onar’ın da skorer oyunuyla ilk 4 dakika sonunda 35-61’i bulan Fenerbahçe, rakibe mola aldırdı. Meesseman, Alperi ve Collier’ın çift haneli sayılara ulaştığı maçta baskısını arttıran ve rakibi top kaybına zorlayan temsilcimiz, 40 sayılık fark yakaladı (35-75). Üçüncü çeyrekte rakibini sadece 10 sayıda tutan ve benchten 25 sayılık bir katkı alan Fenerbahçe, finale çeyreğine 38-84 önde giren taraf oldu.

Farkın 50 sayıya (44-94) kadar çıktığı 4. periyotta 100 sayı barajını da aşan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, parkeden 109-52 galip ayrıldı ve Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Maçın ardından şampiyonluk sevinci Fransa’da yalnız bırakmayan taraftarlarla paylaşan Fenerbahçe, kupa seremonisinin ardından büyük sevinç yaşadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.