Dolar 32,3609
Euro 34,7714
Altın 2.396,36
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Son G-20 Zirvesine Bakmak Bile, Türkiye’nin Uluslararası Rolünü Anlamada Yeterli

Son G-20 Zirvesine Bakmak Bile, Türkiye’nin Uluslararası Rolünü Anlamada Yeterli
15/09/2023 17:30
A+
A-

Fidan: Son G-20 Zirvesine Bakmak Bile, Türkiye’nin Uluslararası Rolünü Anlamada Yeterli

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Dünya Türk İş Konseyi 10’uncu Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, küresel ekonomideki zorluklara ve jeopolitik gelişmelere değindi. Fidan, küresel büyüme tahminlerinin düşük olduğunu ve küresel ticarette korumacı eğilimlerin arttığını belirtti. Enerji krizi, tedarik zinciri sorunları ve iklim değişikliği gibi sorunların da dünya ekonomisini etkilediğini vurguladı.

Fidan, Türkiye’nin uluslararası arenada aktif bir rol üstlendiğini ve çeşitli platformlarda liderlik yaptığını ifade etti. Türkiye’nin enerji alanındaki çeşitlendirme çalışmalarına vurgu yaparak, Hazar Geçişli Orta Koridor ve Kalkınma Yolu gibi projelerin Türkiye’nin bölgesel bağlantısını güçlendirdiğini söyledi.

Hakan Fidan, ” Çok taraflı platformlarda öncü rol oynayan, uluslararası ekonomik sistemdeki aksaklıklara karşı adil, insan odaklı politika ve girişimler sürdüren bir ülkeyiz. Sadece, son G-20 Liderler Zirvesine bakmak bile, Türkiye’nin uluslararası rolünü anlamak bakımından yeterli olacaktır.” dedi.

Bakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde enerjinin önemli bir işbirliği alanı olduğunu ve Türkiye’nin bu alandaki çabalarını sürdürdüğünü belirtti. Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri arasındaki ticaretin arttığını ve bu bütünleşmenin stratejik bir değere sahip olduğunu vurguladı.

Son olarak, Türk iş dünyası ve Dışişleri Bakanlığı arasındaki işbirliğinin önemine değinen Fidan, küresel çapta etki yaratabilmek için Türk diasporası ve iş dünyasının bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti. Teknoloji ve inovasyonun ticari başarıya dönüştürülmesi ve Türkiye’nin markalaşmasının önemine vurgu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.