Dolar 32,4237
Euro 34,7977
Altın 2.395,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Şehrin iyisi kötüsü olmaz idarecisinin iyisi kötüsü olur

Şehrin iyisi kötüsü olmaz idarecisinin iyisi kötüsü olur
04/01/2024 16:48
A+
A-

CHP Çankaya Belediye Başkan A. Adayı: Şehrin iyisi kötüsü olmaz idarecisinin iyisi kötüsü olur

CHP Çankaya Belediye Başkan A. Adayı, Eski Ürgüp Belediye Başkanı, Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Birlik Haber Ajansı’na (BHA)  aday adaylığı süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Vatandaşımızın Çankaya’yı ikinci evi gibi görmesini sağlayacağız”

Belediye başkanlarının sabırlı olması gerektiğini söyleyen Ödemiş, “Vatandaşımızın Çankaya’yı ikinci evi gibi görmesini sağlayacağız. Yani tüm boş zamanlarını Çankaya Belediyesi’nin içerisine geçirmeli. Bir belediye başkanında ben üç şeye önem veririm; bir sabırlı olacak belediye başkanı, iki güler yüzlü, üç hoşgörülü. Ama sırf belediye başkanı olması yetmez. Dört bin iki yüz yetmiş yedi Çankaya çalışanının da aynı şekilde olması şart diye düşünüyorum. Bir de katılımcı anlayışla Çankayalıyı sadece mahallesine değil Çankaya’da sokağına sahip çıkan bir Çankayalı yapmamız lazım. Her şeyimiz Ankara Büyükşehir’in olduğu gibi şeffaf olmalı. Neyi nereden aldığımızı, kaça aldığımızı, nereye harcadığımızı mutlaka bilmeli. Zaten bunların kararını önceden hep birlikte vermeli. Önceliklerimizi beraber belirlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Çankaya’da Ankara’nın öyküsünü yeniden dinleyeceğiz”

Belediye başkanlarının vatandaşlar ile bir arada olması gerektiğini vurgulayan Ödemiş, “Büyük büyük laflara gerek yok. Ufak ufak uygulayarak hem yerel demokrasinin hem yerel yönetimler demokrasinin beşiği diyoruz. Buralarda hepimizin demokratik kültürümüzün gelişmesinin de kanallarını çalıştırmamız lazım. Şimdi biz altı yüz milletvekilini seçiyoruz. Bir daha görüyor muyuz? Sandığa gidiyoruz, geri çekiliyoruz. Ama belediye başkanı öyle olmamalı. Yerel yönetimde sürekli onun için de vatandaş demokratik katılım kanallarıyla birlikte dahil olmalı. Bir de altı yüz milletvekilinin içinde yirmisi başarısız olsa çok fark etmez. Ama belediye başkanı eğer iyi çıkmasa o kent her anlamda geriye gider. Der ki İlhan Tekin Hoca; ‘Şehrin iyisi kötüsü olmaz. idarecisinin iyisi kötüsü olur’. Bir de der ki Ankara’nın öyküsü kalmadı. Bizim hep beraber Ankara’nın öyküsünü başkan beyin başkanlığında biz de kısmet olursa Cumhuriyet’in kurulduğu Çankaya’da Ankara’nın öyküsünü yeniden dinleyeceğiz” diye konuştu.

“Ankara’da geçmiş uygarlıkların izleri var”

Ankara’nın tarihi ve kültürel anlamda önemli olduğunu dile getiren Ödemiş, şunları söyledi:

“Geçmişte uzun yıllar yerel yönetim sürecinin içerisinde bulundum. Yaklaşık yirmi dört yıllık belediyeciyim diyebilirim. Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığı yaptım. 1989- 1999 yılları arasında. Daha sonra da iki dönem 1999-2004 yılında iki dönemde Ürgüp Belediye Başkanı olarak seçildim. Şimdi de Sayın Başkan’la Mansur Yavaş Bey ile yaklaşık dört buçuk yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yönetici olarak özellikle Ankara ve ilçelerinde var olan tüm kültürel miras dediğimiz tüm sit alanlarının koruma amaçlı imar planlarının yapılması, restorasyon projelerinin hazırlanması, onların restorasyonları yapılmasın kapsamında daire başkanlığı görevini sürdürüyorum. Hemen hemen Ankara’nın tüm ilçelerinde evrenden Nallıhan’a kadar 350 kilometrelik hat boyunca özellikle Ankara’da geçmiş uygarlıkların izleri var. Olan tüm kültürel mirasımızın doğal olsun, arkeolojik olsun, kentsel olsun tüm alanlarımızın uygulamalarını gerçekleştiriyoruz.”

“Bulvar aynı Avrupa gibi olacak”

Çankaya’da yürütülen projelerden söz eden Ödemiş, şöyle konuştu:

“Çankaya’da başlattığımız projeler var. Atatürk Bulgari Projesi özellikle. Sıhhiye’den başladık. Biliyorsunuz Hitit Anıtı’ndan meclise kadar tüm hat boyunca binaların tek tek analizini yaptık. . Cephe yenileme ve kentsel tasarım projesini bitirdik. Birinci etap olarak anıtların restorasyonu yapıldı. Cumhuriyetli ve Ankara’yla simgeleşmiş Hitit Anıtı, Zafer Çarşılarındaki Mareşal Anıtı ve Güven Anıtı’nın restorasyonu bitti. Abdi İpekçi Parkı’nın restorasyonunu tamamladı. Kurtuluş Parkı devam ediyor. Güven Parkı da aralığın on dördünde ihale ettik. O da başlıyor. Zafer Çarşısı’nda hemen karşısındaki Danıştay’ın önündeki Zafer Parkı’nın da düzenlemesi devam ediyor. Şimdi sıra geldi bulvardaki binalara. Bulvar aynı Avrupa gibi olacak. O binalar büyük sinema dahil tescilli binalar hepsi altmış üç tane binanın cephesi geçmişteki özgün projesine uygun hale getiriliyor. Hiçbir şey yapmıyoruz. Temize çıkıyoruz. Levhalar kaldırılıyor. Klimalar, eklentiler kaldırılıyor. Tek tek analizler yapıldı. Onlar temizlendikten sonra o pirinç levhalar girişinde aynı Avrupa’daki gibi kaldırımı kentsel tasarım özel malzemeyle döşüyoruz. Ankaralıların teveccühüyle Ankara Belediye Başkanlığı’na devam edecek Büyükşehir. Çankaya’da da kısmet olur Belediye Başkanı olursak birlikte başlattığımız bu projeleri devam ettiririz diye düşünüyorum.”

“İyi bir belediyeye düşen görev iş birliğidir”

Ödemiş, kentlerdeki sorunların çözümü için belediyelerin iş birliği yapması gerektiğini söyleyerek, “Gençlerimizin birazcık daha desteklenmeye hem eğitim anlamında desteklenmeye barınmada, yeme içmede, kültür sanatta, sporda ihtiyaçları var. Çankaya’da nitelikli bir emekli kesimimiz var. Onların da ihtiyaçları var. Onların da unutmamamız lazım. Çocuklarımız kreş, sokak hayvanları sorun. Hem onları koruyacağız. Kısırlaştırıp, barınma ve sahiplenme bu üçünü çok ama ciddiyetle ele alacağız. Hem de insanlarımızı sabah spora çıkarken veya çocuğunu gönderirken sokak hayvanı kaygısından kurtulmasını sağlayacağız. Teknokentlerle ciddi iş birliği yapacağız. Burada iyi bir belediyeye düşen görev iş birliğidir. Nitelikli iş birliği yaparsanız bütün bu enerjiyi çok güzel projeyi dönüştürerek Çankaya’nın değil Türkiye’nin kalkınmasına gayri safi milli hastalığına ciddi katkılar da yaparsınız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.