Dolar 32,7501
Euro 35,0695
Altın 2.443,53
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 31°C
Açık
Ankara
31°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 31°C

CHP Kıbrıs’taki ilk temsilciliğini açtı!

CHP Kıbrıs’taki ilk temsilciliğini açtı!
171929
26/05/2024 12:32
A+
A-

CHP HEYETİ ŞEREF SALONU’NDA

Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda yapılan görüşmede, Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre, KKTC’nin kolay kurulmadığını ve bugünlere çok zor şartlarda gelindiğini vurgularken, adada 96 yıl Türk ordusunun gelmesini beklediklerini belirtti. Töre, eski CHP Genel Başkanı ve Barış Harekatı’nı başlatan dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’i de saygı ve rahmetle andı.

SOSYAL DEMOKRATLAR BULUŞMASI

Mehmet Tüm, beraberindeki birlik temsilcileriyle Cumhuriyet Meclisi’ndeki temaslarının arından Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Lefkoşa Belediyesi’nin ardından Toplumcu Demokrasi Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi genel merkezlerine giden Mehmet Tüm, burada iki partinin de genel başkanlarıyla ve yöneticileriyle buluştu. Parti genel merkezlerine yaptığı ziyaretin ardından Girne Belediyesi’ne geçen ve Belediye Başkanı Murat Şenkul ile görüşen Mehmet Tüm, bu temasların ardından 1996 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın eşi, Şair İlkay Adalı’yı evinde ziyaret etti.

MEHMET TÜM’DEN AÇIKLAMA

Adalı ziyaretinin ardından partililerle birlikte Lefkoşa’da kurulan CHP Kıbrıs Temsilciliği’ne geçen Mehmet Tüm burada partililerle ilk toplantıyı yaptı. Burada partililere seslenen Tüm, yurt dışı örgütlenmesinde bir seferberliğe giriştiklerini anımsatarak, “.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bülent Ecevit’in partisi artık Kıbrıs’tadır. Kıbrıs’ta ve diğer ülkelerde yaşayan yurttaşlarımız da artık Türkiye’deki iktidar yürüyüşümüzün birebir üyesidir, kuvvetli birer parçasıdır. İktidarımızı işte böyle kol kola girerek kuracağız” değerlendirmesini yaptı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.