Dolar 32,3868
Euro 34,5972
Altın 2.389,71
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 13°C

Savunma Sanayine Yönelik Attığımız ve Atacağımız Adımlar Önemli

Savunma Sanayine Yönelik Attığımız ve Atacağımız Adımlar Önemli
04/09/2023 17:56
A+
A-

Erdoğan Soçi’de: Savunma Sanayine Yönelik Attığımız ve Atacağımız Adımlar Önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili görüşmesi öncesi ortak basın açıklamasında tahıl koridoru anlaşması, savunma sanayi, Ukrayna krizi, turizm ve ekomoni konularında ele alacakları gündem maddelerinden bahsetti.

Tahıl koridoruyla ilgili tüm dünyaya verilecek mesajın çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapacağımız görüşmeden sonra dünyaya verilecek mesaj, özellikle az gelişmiş Afrika ülkelerine yönelik bir adım; çok önemli olacak.” dedi.

Rusya ile savunma sanayinde attılan ve atılacak olan adımların öneminden de bahseden Erdoğan, ”Savunma sanayine yönelik attığımız ve atacağımız adımlar önemli. Biz birinci derece şu anda Rusya’yla doğalgazda çok önemli ilişkiler içerisindeyiz. Bunu daha da geliştireceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

“Şu anda Türkiye ile Rusya arasındaki dış ticaret hacmimiz 62 milyar dolar. 100 milyar hedefine yürüyor olmamız bizi çok mutlu ediyor.”

”Sinop Nükleer Santraliyle İlgili Bir Adım Atmamız Söz Konusu”

”Sinop nükleer santraliyle ilgili bir adım atmamız da söz konusu olacak diye düşünüyorum.”

”Merkez Bankası Başkanlarımız Görüşecek”

“(Türkiye-Rusya) Merkez Bankası başkanlarımızın görüşecek olmalarının, ikili ilişkilerde yerli para birimine adım atma noktasında önemli olduğuna inanıyorum.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.