Dolar 32,2769
Euro 34,9628
Altın 2.448,91
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 25°C

Şanlıurfalı kadınlar hem öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor

KADINLAR HEM KURS ÖĞRENİYOR, HEM DE AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR

28/03/2022 14:10
A+
A-

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde açılan meslek kurslarına yoğun ilgi gösteren kadınlar, meslek kurslarına katılarak hem öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Karaköprü Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KARAMEK) kadınlardan yoğun ilgisini görüyor. Kültür merkezinde usta öğreticiler tarafından verilen dikiş-nakış, takı tasarımı ve halı dokuma gibi kurslarda el becerilerini geliştiren kadınlar, diğer yandan da kendi üretimleri olan ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Karaköprü Belediyesi yeni kültür merkezi, Seyrantepe 4. Murad Kültür Merkezi ve Çankaya Mahallesindeki çadır spor merkezinde bulunan kurslarda her yaştan kadın seçtiği kursa gidip boş zamanını meslek öğrenerek değerlendirebiliyor.

El sanatları Usta Öğreticisi Nurtan Kurtboğan, “Burada el sanatları ve çeşitli branşlarda görev yapmaktayım. Burada öğrencilerimizle birlikte modellerimiz var onlara göre iş yapıyoruz. Burada yaptığımız çalışmalar 3 boyutlu kağıt role, kumaş boyama, ahşap boyama, cam boyama, taş boyama gibi bu tarz etkinlikleri yapıyoruz. Yapılan ürünleri kişiler satış amaçlı da değerlendirebilirler. Yeni şeyler öğrenip günümüz modasına uygun tasarımlar da yapabilireler” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.