Dolar 32,3956
Euro 34,7914
Altın 2.403,79
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Sanayicinin Sorunlarını Doğrudan İletmesini Sağlıyoruz

Sanayicinin Sorunlarını Doğrudan İletmesini Sağlıyoruz
07/09/2023 10:28
A+
A-

ASO Başkanı Ardıç: Sanayicinin Sorunlarını Doğrudan İletmesini Sağlıyoruz

ANKARA – BHA

Akyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin de katkılarıyla ASO Başkanı Seyit Ardıç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ASO Başkan Yardımcıları Mete Çağlayan, Ercan Ata, Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akçakoca, AKSİAD Başkanı Mustafa Karakaş, Büyükşehir ve ilçe belediyesi bürokratları, ASO Meclis ve Komite üyeleri, EnerjiSa, Türk Telekom yetkilileri ile bölgede faaliyet gösteren çok sayıda sanayici katıldı.

Büyük Anadolu Otel’de gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan ASO Başkanı Seyit Ardıç, artan nüfus ve hızlı kentleşmenin ekonomik fırsatları olduğu kadar sorunları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti, “Kentsel gelişmenin planlı bir biçimde gerçekleşmesi ve altyapı yatırımlarının doğru alanlara yöneltilmesi, kentlerin ekonomik büyümelerini sürdürebilmeleri için zorunludur” dedi.

Üretebilme kabiliyetinin Ankara’nın her bir bölgesine yayılması için belediyeler ile iş dünyasının iletişimin önemli olduğunu vurgulayan Ardıç, ilkini Kahramankazan’da yaptıkları istişare toplantılarının ikincisini 300’e yakın sanayi kuruluşunda 30 bini aşan istihdam sağlayan Akyurt’ta yaptıklarını belirtti.

 

“Hedef Sanayi Ve Teknolojide Lider Ankara”

Ankara Sanayi Odası olarak Ankara’yı sanayi ve teknolojide lider yapmak vizyonu doğrultusunda yoğun faaliyetler yürüttüklerini anlatan Ardıç, üyelerinin sorunlarını gidermek ve Ankara sanayisinin rekabet gücünü artırmak için sorun ve talepleri üst düzey mercilere ilettiklerini söyledi. Ardıç, “Üyelerimizin sorunlarını ilgili kamu ve özel kurum, kuruluşların üst düzey temsilcilerine doğrudan iletmelerini sağlıyoruz. Oda’mız tarafından düzenlenen toplantılar aracılığı ile ilgili tarafların bir araya gelmeleri için organizasyonlar düzenliyoruz” dedi. Meselelere çözüm odaklı yaklaşarak ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ve tüm paydaşlarla birlikte hareket ettiklerini belirten Ardıç, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin, tüm farklılıklarımızı bir kenara koyarak Cumhuriyet’imizin 100. yılında Ankara’mızı sanayinin de başkenti yapmak için taşın altına elini koyan herkes ile birlikte yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Ankara’da üretimin ve istihdamın artması için büyükşehir belediyesi olarak organize sanayi bölgelerine ve iş dünyasına her zaman destek olduklarını söyledi. Sanayiyi teşvik edip Ankara’da istihdam ne kadar çok artırsa belediyeye de özgeçmişin daha az geleceğini dile getiren Yavaş, herkesin iyi bildiği, eğitimini aldığı işte çalışmasının çok daha verimli olacağını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.