Dolar 32,2166
Euro 35,1312
Altın 2.476,53
BİST 10.242,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Restoranlarda artan yemekler çöpe değil barınağa gidecek

MALATYA’DA HAYATA GEÇİRİLEN PROJE İLE RESTORANLARDA ARTA KALAN GIDALAR, BUNDAN SONRA ARTIK ÇÖPE DEĞİL, MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT HAYVAN BARINAĞINA YOLLANACAK.

09/02/2022 12:25
A+
A-

Malatya’da hayata geçirilen proje ile restoranlarda arta kalan gıdalar artık çöpe atılmak yerine Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağına yollanacak.

Türkiye’de yeme-içme sektöründe artan gıdaların sokak hayvanlarına verilmesi yönünde atılan adımlar sonucunda Malatya’da da başlatılan proje hayata geçiriliyor. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Malatya İl Başkanı Rıdvan Budak, son dönemde sokak köpeklerinin barınaklara toplatılmasının gündeme geldiği bu dönemde harekete geçtiklerini söyledi.

Yerel yönetimlerin desteğiyle yeme-içme sektöründe artan gıda atıklarını hayvan barınaklarına ulaştırılacağını belirten Budak, bir restoranda her gün ortalama 8-10 kilogram yemek atığı çıktığını ifade ederek, “Biz de TÜRES olarak bu gıda atıklarını Malatya’da Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde bulunan hayvan barınağındaki sokak hayvanları ile buluşturmak istiyoruz” dedi.

Barınaklardaki hayvanlara ağırlıklı sığır atığı olmak üzere gıda desteği vereceklerini belirten Budak, “TÜRES üyeleri olarak bu şekilde hem gıda israfının önüne geçmek hem de hayvan dostlarımızın gıda ihtiyacını karşılamak ve barınaklara destek olmak istiyoruz. Yerel yönetimlerle iş birliğine hazırız” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.