Dolar 32,4237
Euro 34,7977
Altın 2.395,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Prof. Dr. Ayhan’dan insani yardım kuruluşlarına Filistin çağrısı

Prof. Dr. Ayhan’dan insani yardım kuruluşlarına Filistin çağrısı
25/10/2023 14:22
A+
A-

Prof. Dr. Ayhan’dan İnsani Yardım Kuruluşlarına Filistin çağrısı

Filistinlilerin yaşadığı zulme daha önce yerinde tanıklık eden Uluslararası İlişkiler Uzmanı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Ayhan, Türkiye merkezli insani yardım kuruluşlarına çağrıda bulundu. ‘Arap Baharı İsyanlar Devrimler ve Değişim’ kitabının da yazarı olan Prof. Dr. Ayhan, Türk yardım kuruluşlarının Gazze’deki insanlara temel insani yardımın ulaştırılmasında daha aktif bir rol oynamalarını istedi.

Kamuoyunda yükselen ses oldukça anlamlı

Sosyal medya hesabından İsrail’in zulmüne ilişkin uluslararası alandaki tepkilere dikkat çeken Prof. Dr. Ayhan, Batılı devlet adamlarının dünya kamuoyunda oluşan hassasiyetler karşısında politikalarını revize edebileceğini belirtti.

Bölgeyi yakından tanıyan Veysel Ayhan’ın mesajları şöyle:

“Balfour Deklarasyonu Filistin topraklarının işgal edilmesine giden sürecin başlangıcını oluşturmaktadır. 100 yılı aşan bir kolonileştirme, göçertme, katliam ve işgal politikaları Filistin’de uygulanmaktadır.

Filistinlilerin yaşadığı zulme maalesef yerinde tanıklık eden biri olarak Gazze’de uygulanan insanlık dışı politikaların durdurulmasına dönük uluslararası toplum ve özellikle uluslararası sivil kamuoyunda yükselen sesi oldukça anlamlı ve değerli görmekteyim.”

Sivil siyaset güce galip gelebilir

“Huntington’un medeniyetler çatışması tezinin aksine bugün Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika kıtasına tarihte görülmemiş şekilde din, dil, renk fark etmeksizin milyonlarca insanın Filistin halklıyla dayanışma içinde olduğunu görmekteyiz.

Batılı devlet adamlarının dünya kamuoyunda oluşan hassasiyetler karşısında politikalarını revize etmeleri muhtemeldir. Bu durum, uluslararası sivil siyasetin güce galip gelmesiyle sonuçlanırsa, uluslararası ilişkilerde de yeni bir dönemin kapısını açabilir.”

Türkiye merkezli yardım kuruluşlarına çağrı

“Türkiye merkezli insani yardım kuruluşlarına yönelik çağrımızı bu vesile ile bir kez daha yenilemek isterim.

Gazze’deki insanlara temel insani yardımın ulaştırılmasında daha aktif bir rol oynamaları gerekir. Zaman kaybetmeksizin tüm insani yardım kuruluşlarının bir araya gelmesi, kapasitelerini birleştirmesi ve Gazze’ye insani yardımı organize etmesi oldukça önemlidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.