Dolar 32,3761
Euro 34,7901
Altın 2.434,45
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Özden Aydın Şimşek Kimdir?

Özden Aydın Şimşek Kimdir?
06/02/2024 20:47
A+
A-

Özden Aydın Şimşek Kimdir?

Özden AYDIN ŞİMŞEK  (Sportif Olta Balıkçısı), Ankara Doğumlu,

Bolu’da İlk-Orta-Lise Öğrenimini, Yalova Bahçe Kültürleri Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Kültür Mantarı Uzmanlığı, Eskişehir A.Ü. Büro Yönetimi, Ankara AST’ta Tiyatro eğitimi almıştır.

Atletizm ve Jimnastik yapan ŞİMŞEK Ortaokul da başladığı spor hayatına Bolu Spor Kulübü’nden Ankara Orman Spor Kulübü’ne transfer olduktan 2 yıl sonra noktalamıştır.

 

 

İş hayatına TOKSOY Şirketler Grubu ve IŞIKLAR Holding’te başlayan daha sonra ticarete atılarak, Ankara’da AYKA Ticaret, Eskişehir’de ELELE Tiyatrosu, Ankara’da RÖN Makine Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. ve FORKLİFT Yedek Parça Servisi sahibi olan Şimşek daha sonra şirketlerini kapatarak emekli olmuştur.

Çocukluğundan beri doğayı ve balık tutmayı seven Şimşek, Amatör Olta Balıkçılığına tutku ile bağlanmış ve birçok yarışmada şampiyonluklar da kazanarak basında adından sıkça söz ettirmiştir.

 

2009 da kadın kategorisi olmadığı için erkek rakipleri ile balık tutma yarışmalarına katılmaya başlayan Şimşek birçok birinciliklerin ve özel ödüllerin yanı sıra Gökkuşağı Alabalığı ve Turna Balığı Yakalama Yarışmalarında erkek rakipleri ile mücadele ederek Türkiye şampiyonlukları kazanmıştır.

 

 

 

Yurt dışındaki sportif balıkçılar tarafından da tanınan Şimşek’e ‘’Queen of pike’’ lakabı takılmıştır.

ASOF – Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Denetim Kurulu,

SİNABDER – Sincan Amatör Olta Balıkçıları ve Kara Avcıları Derneği Yönetim Kurulu,

LİMNOLOJİ Derneği Üyesi,

Balık Haber / Balık TV Yayın Yönetmenliği ve Köşe Yazarlığı yapan Şimşek, Kadın Olta Balıkçılığının görünmezliğinin görünür hale getirilmesi ve gelişmesi için uğraş vermektedir. Kadın olta balıkçılarının özgürce güven içerisinde istenilen zaman diliminde balığa gidebilmeleri, zaruri ihtiyaçlarının karşılanabileceği rekreasyonel alanların yapılması için bağlı olduğu Sivil Toplum Kuruluşun da projeler de görev almakta çocukları ve kadınları olta balıkçılığı hobisinde buluşturmak için çalışmalara katılmaktadır.

Özden Aydın Şimşek

Özden Aydın Şimşek

Çevre/doğa aktivisti de olan Şimşek Yasa dışı avcılıkla mücadele etmekte, denizlerimizin, tatlı sularımızın ve balıklarımızın Dünya mirası olduğunu bize bırakılan emaneti gelecek nesillere verimli bir şekilde aktarılması gerektiği bunun içinde sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda balıkçılık yapılmasına vurgu yapmaktadır.

Hobi olarak ta yapılsa eğitimin küçük yaşta başlaması gerektiği inancı ile ASOF-TRT EBA İşbirliği ile hazırlanan Eğitim Programın da ‘’Amatör ve Sportif’’ olta balıkçılığın nasıl yapıldığı, sürdürülebilirliği sağlamak için neler yapılmalıdır konulu program çekimlerinde yer almıştır.

Bir çok sosyal projede amatör balıkçıları sportif balıkçılığa yönlendirmek amacı ile gönüllü çalışmalarda bulunmasının yanı sıra Amatör Olta Balıkçılarına sık sık getirilen yasaklara karşı amatör balıkçıların hakları için STK üyeleri ile birlikte mücadele etmektedir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.