Dolar 32,3665
Euro 34,7945
Altın 2.394,36
BİST 10.255,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Özdemir”Çankayımızda ikamet eden her kesime yönelik projelerimiz var”

Özdemir”Çankayımızda ikamet eden her kesime yönelik projelerimiz var”
20/12/2023 11:34
A+
A-

Ak Parti Çankaya Belediye Başkan aday adayı Ceyhun Manas Özdemir, Sancakhaber.com‘a projelerini anlattı.

Ankara’nın gözbebeği Çankaya ilçesinde genç yaşta yaptığı yaptığı çalışmalar ile sıkça adını duyuran ve 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Ak Parti Çankaya Belediye Başkan aday adayı Ceyhun Manas Özdemir, sancakhaber.com ekibine projeleri ve seçim çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özdemir ”Çankaya’mızda ikamet eden her kesime yönelik projelerimiz var. Çankaya’mıza 13 adet üniversite bulunuyor ve yaklaşık 100 bin öğrenci nüfusunu sahip bir ilçede yaşıyoruz. Seçildiğimiz takdirde gençlerimizin katımıyla bir birinden güzel projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 

Dedesi ve babasından siyasi bayrağı devir alarak 2024 seçimlerinde Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu ifade eden Ceyhun Manas Özdemir”  Atlım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve yan Dal Halkla İlişkiler bölümlerinde eğitim aldım. Daha sonra kendi firmam olan MNS Siyasi Danışmanlığı kurdum, halen o alanda faaliyet göstermekteyim. Ayrıca anneanneme ve dedemin adını verdiğim Aysel Ekrem Ceyhun Kız Çocuklarına Yönelik Eğitim Vakfının başkanlığını yürütüyorum. Rahmetli dedem Süleyman Demirel’in, babam ise Turgut Özal’ın başdanışmanlarıydı. Onlardan aldığım siyasi bayrağı devir alarak 2024 seçimlerinde Çankaya’mızdan belediye başkan aday adayı oldum. Doğduğum, büyüdüğüm yer Çankaya olduğu için Çankaya’mızdan aday adayı olmak istedim. Hep de söylediğim bir şey vardır. Bu ülke bana 20 yıla yakındır eğitimle hizmet verdi, bende bunun karşılığını ülkemize, milletimize hizmet vererek karşılık vermek istedim. Bu sebepten dolayı Çankaya’mızdan aday adayı oldum. Çankaya’mızdan tabi ki de genç bir başkan olmasının temennisinde bulunuyorum. Bunu da Çankaya’mızın gençleşen nüfusunu yansıtabileceğini düşünüyorum.

“Gençlerimizin Eğitime Katkı Sunmak İçin Projeler Yapacağız”

Gençlerin eğitim aşamasında karşılaştıklarını sorunları dile getiren Ak Parti Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Ceyhun Manas Özdemir “Gençlere yönelik bir projem var. Bilindiği üzere Çankaya’mızda üniversite sayısı çok fazla, bünyesinde 13 adet üniversite bulunduruyor. Bu ek olaraktan 100 bin öğrenci nüfusunu aşan bir yerleşim yerimiz. Fakat yeterli miktarda öğrencilerimiz için çalışabilecekleri kütüphane hizmeti yok. Öğrenci çalışmak istediği zaman kütüphane olarak Millet kütüphanesine gidiyor. Sağ olsun devletimizin sağladığı güzel bir imkân. Fakat 16 tanede kütüphane olduğu söyleniliyor. Bu 16 kütüphane Çankaya Evi olarak geçiyor. Yeterli bir kitap veya yeterli bir kaynak desteği bulunmamakta. Bunlara yönelik bir proje yapmayı hedefliyorum. Burada sadece üniversite öğrencilerine yönelik değil ayrıca üniversite sınavına ve lise sınavlarına hazırlık aşamasında olan öğrencilerimize de belediyemiz bütçesinde ek kaynak sağlamayı hedefliyorum

“Yaşlılarımıza Yönelik Evde Sağlık ve Psikososyal Destek Hizmetini Yaygınlaştıracağız”

Yaşlıların sorunlarına bütüncül bir belediyecilik anlayışıyla yaklaştıklarını ifade eden aday adayı Özdemir” İlçemiz genelinde yaşayan ve başımızın tacı olan yaşlılarımıza yönelik projelerimizde mevcut. Yaşlılarımıza yönelik yetersiz bir sağlık hizmeti olduğunu görüyoruz. 65 yaş üstü, maddi durumu yetersiz vatandaşlarımıza yönelik ambulans desteğini diyaliz hastalarına da sağlanmasını planlamaktayız. Çünkü diyaliz tedavisi ve diyaliz cihazına girmek zaruri bir ihtiyaç. Sadece serum veya evde tansiyon ölçümü değil psikolojik bir desteğinde sağlanmasını düşünüyorum. Çünkü Çankaya’mızda tek başın ikamet eden çok yaşlımız bulunmakta. Onlar için böyle bir projenin de faydalı olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

” TEKONOFEST Çağına Yakışır Kurslar Açacağız”

Gelişin ve değişen çağa ayak uydurulması gerektiğini belirten Özdemir “Belediyenin halı hazırda sağmamış olduğu kurslar var, bunlar biraz geleneksel kurslar. Tatbikî de bunlarda çok önemli. El sanatları, çini gibi bizim Türk adetlerimize göre kurslar. Fakat bence bunlar çok yetersiz. Çünkü TEKONOFEST çağında büyümüş gençleriz. Bunlara ek olarak bilişime, bilgisayar, yapay zekâ eğitimine yönelik kurslar açacağız. Sonuçta ilerleyen ve gelişen bir çağda yaşıyoruz ve çağı da yakalamamamız gerekiyor. Ama bakıldığında Çankaya belediye hele ki başka belediyelere öncü olması gerekirken birazcık çağın geresinde kalıyor” dedi.

“Gönüllü Genç Veterinerlerimiz ile Sokak Hayvanlarına Yönelik Çalışmalar Yürüteceğiz”

Gündemimizde olan bir konu var, oda sokak hayvanları. Çankaya’mızda sadece bizler yaşamıyoruz. İnsanlar olaraktan hayvanlarımızda var. Bunlara yönelik bir projem var. Oda şu şekilde. Çankaya belediyesinin planlan 2024 bütçesine bakıldığı zaman, 88 milyon 200 bin TL veterinerlik birimine yarışmış. Ama bu bütçenin 71 milyon Türk lirası o müdürlüğün personel giderine gidiyor. Kalan 11 milyon ise sokak hayvanlarının ev sahibi etmemiz için çok cüz’i bir miktar olarak kalıyor. O yüzden ben üniversitelerinde veterinerlik bölümü bulunduran ve özellikle orada ki gönüllü öğrencileri de bu projeye dâhil edilmesi gerektiğini gördüm. Hem öğrencilerin gelişimi içim hem de hayvanlarımıza daha iyi imkânlar sunulabilmesi adına sokak hayvanlarımız daha gönüllükçü bir belediye anlayışı yürütmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin videosunu izlemek için tıklayınız…

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.