Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Ortadoğu Kan ve Savaş kokuyor…

Ortadoğu Kan ve Savaş kokuyor…
14/10/2023 13:03
A+
A-

Ortadoğu Kan ve Savaş kokuyor…

7 Ekim 2023 tarihinde planlı bir şekilde işgalci İsrail’i topraklarından kovmak için direniş başlatan Hamas, İsrail’in dev aynasından görünen algısını yıktı.

Nüfus yoğunluğu olmamasına rağmen gelişmeleriyle son derece başarılı olan İsrail, ekonomik ve askeri yönden Amerika’nın yanında hatta arkasında olmasıyla birlikte yıkılamaz dahi dokunulamaz denilen bir konumdayken, Hamas; ” ummadık taş, baş yarar” timsaliyle, İsrail’e ciddi bir darbe vurdu.

Dünya’nın önde gelen istihbarat birimlerinden birisi olarak anılan Mossad’ın ve en iyi hava savunma sistemlerinden birisi olarak geçilmesi imkânsız denilen Demir Kubbenin yıkılışını tüm dünya hayretler içerisinde izledi.

Paramotorlar ile işgal edilen topraklarına giren Filistinliler, İsrail’in üzerine ebabil gibi çökerken, işgalci İsrail’e karşı; ya Zafer ya Şehadet diyerek direnişin belki de son ateşini yakmış oldu.

Savaşın acı yüzünü açık bir şekilde görmekte olduğumuz bu günlerde, medeniyetin kendileri olduğunu sanan İsrail ve yakın destekçileri Avrupa, hukuksuzluklar üzerine sesini etmezken; Dünya’nın en büyük açık cezaevi olarak anılan Gazze’de insanlık ayaklar altına alınmış durumda.

On yıllardır süregelen İşgalci İsrail zulmünü izleyen dünya Devletleri, Hamas’ın haklı direnişini terör olarak görmekle kalmayıp İşgalci İsrail’e destek de bulunmak için kuyruk oluşturdular.

Ortadoğu’ya bahar ve huzur getireceklerini dile getiren Amerika ve Avrupa’nın Kanlı Bahar ve Büyük Ortadoğu Projesiyle birlikte, ilmek ilmek işlediği projelerin son aşamasında olduğumuz apaçık görünmekte.

Amerika’nın USS Gerald R. Ford uçak gemisinin Doğu Akdeniz’e gelmesi ve hemen akabinde ikinci uçak gemisinin de yola çıkmasının ne demek olduğu da anlanmayacak türde değil.
Üstelik Amerika’nın ardından İngiltere’de İsrail’i desteklemek amacıyla gözetleme uçağı ve iki Kraliyet Donanması Gemisi göndereceğini açıkladı.

Avrupa’da Filistin destekçisi olan eylemciler çok sert müdahaleler ile karşılaşmakta ve gözaltına alınmakta. Tüm Dünya’nın gözünün ve kulağının üstünde olduğu Ortadoğu’da, savaşın geniş alana yayılması an meselesi.

Dünya’da askeri güç sıralamasında 17. sırada olan İsrail’e, Hamas ile mücadelesine destek amacıyla mı gönderildi bu kıyıcı gemiler ? Sadece birinin üzerinde yüze yakın savaş uçağı bulunan bu gemiler, Doğu Akdeniz sularında 3. Dünya Savaşı’nın ayak seslerinden başka bir şey değil.
Binlerce kilometre öteden gizliden gizliye savaş naraları atan bu devletlerin amacı Hamas mı, yoksa bölgesel güç konumundaki Türkiye mi ?

Libya’da, Irak’ta, Suriye’de ve Karabağ’da ciddi roller üstlenen Türkiye’nin birilerinin canını sıktığı aşikar. Ateşe körükle giden ABD’nin ve işbirlikçi şakşakçılarının uzaktan uzağa bölgeyi istikrarsızlığa sürüklediği gün yüzü gibi ortada.

Bu planlar ve askeri sevkiyatlara binaen, her türlü müdahaleye hazır ve nazır olmakta yarar olduğunu dile getirmekteyiz. -Hedef Türkiye…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.