Dolar 32,3423
Euro 34,7824
Altın 2.388,82
BİST 10.263,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Ömer Şan: “Su Varoluşumuzun Temel Taşıdır”

Ömer Şan: “Su Varoluşumuzun Temel Taşıdır”
21/08/2023 11:21
A+
A-

Ömer Şan: “Su Varoluşumuzun Temel Taşıdır”

Furkan KARATAŞ / Ankara BHA 

Şan, suyun yaşamın temel kaynağı olduğunu vurgulayarak, suya duyulan saygının gerekliliğini anlattı. Şan, suyun ekosistemin merkezi olduğunu ve sadece insanların değil, tüm canlıların hayat kaynağı olduğunu belirtti.

“Suyun Değeri Anlaşılmalı, Ona Saygı Göstermeliyiz”

Ankara Kent Konseyi Çevre ve İklim Meclisi Başkanı Ömer Şan, yaptığı açıklamada suyun hayati önemine dikkat çekti. Şan, suyun evrende aranan en temel element olduğunu ve yaşamın devamı için suya olan ihtiyacın kaçınılmaz olduğunu belirtti. “Evrende galaksilerden aradığımız tek şey temelde en esaslı su. Mars’ta, Ay’da su arayışımız, varoluşumuzun suya dayandığını gösteriyor” diyen Şan, suyun canlı yaşamın temelini oluşturduğunu ifade etti.

“Su Olmazsa Canlı Yaşam Olmaz”

Ömer Şan, suyun olmazsa olmaz bir unsur olduğuna vurgu yaparak, “Su olmazsa canlı yaşam da olmaz. Bizim varlığımız, ekosistemin varlığıdır. Ekosistem, insanlar, dağlar, kuşlar, böcekler, ağaçlar ve daha birçok canlının içinde bulunduğu bir sistemdir. Biz insanlar, bu sistemin bir parçasıyız. Ancak maalesef bu ekosistemi hoyratça kullanarak doğal yaşam alanlarına geri dönüşümsüz zararlar veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Suya Saygı Göstermeden Kendimize Saygı Gösteremeyiz”

Ankara Kent Konseyi Çevre ve İklim Meclisi Başkanı Ömer Şan, suya olan saygının kendimize saygıyla başladığını söyledi. “Suya saygı göstermeden, milyonlarca yıldır gelişerek bize ulaşan doğal yaşam alanlarını işgal ederek geri dönüşümsüz zararlar veriyoruz. Su yatakları değiştiriliyor, akarsuların yatakları değiştiriliyor. Suyun kendisi bir canlıdır ve ekosistemin bir parçası olarak bizimle birlikte var olur. Su, sadece insanların değil, bütün canlıların hayat kaynağıdır. Bu nedenle suya saygı göstermeliyiz” dedi.

“Suyun Ekonomik Bir Kaynak Olmaktan Ziyade Değerli Bir Varlık Olduğunu Anlamalıyız”

Ömer Şan, suyun ekonomik bir kaynak olarak görülmesine karşı çıkarak, suyun bir varlık olduğunun altını çizdi. “Suda canlılık vardır. Su, ekosistemin dengesini sağlayan bir unsur olarak hayati bir rol oynar. Su kaynaklarını sadece ekonomik fırsatlar olarak değil, bir varlık olarak görmeliyiz. Suya saygı göstermek, doğal yaşam alanlarını korumak anlamına gelir” şeklinde konuştu.

“Suya Saygıyı Öne Çıkarmadan Kendimize Saygı Gösteremeyiz”

Ankara Kent Konseyi Çevre ve İklim Meclisi olarak suya olan saygının önemine vurgu yapan Ömer Şan, “Suya saygıyı öne çıkarmadan, milyonlarca yıl boyunca kendini geliştirerek bize ulaşan doğal yaşam alanlarını işgal ederek geri dönüşümsüz zararlar veriyoruz. Su, hayatın temel taşıdır. Suyu korumak ve saygı göstermek, geleceğimizi güvence altına almak demektir” ifadelerini kullandı.

Ankara Kent Konseyi Çevre ve İklim Meclisi Başkanı Ömer Şan röportajın ardından, Birlik Haber Ajansı BHA İdari ve Dış İlişkiler Müdürü M.Ali Bulur,  BHA Kurumsal İletişim Müdürü Saime Halaç ve BHA editörleri ile konu hakkında fikir alışverişinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.