Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Moto-Kuryelerinin sorunları ATO’da masaya yatırıldı

Moto-Kuryelerinin sorunları ATO’da masaya yatırıldı
16/12/2023 13:00
A+
A-

Moto-Kuryelerinin sorunları ATO’da masaya yatırıldı

ANKARA- BHA

Online yemek platformları ile moto-kuryelerinin sorunları ikinci kez  ATO’da masaya yatırıldı. ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz başkanlığında, ATO Duatepe Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıya, ATO’nun Hizmet Sektörü Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Başkan Yardımcısı Meriç Çağlayan, Komisyon Üyesi Muharrem Kılıç, Kuryeler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Sinan Ölçü, Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Başaran, Yemeksepeti Kamu Politikası ve Devlet İşleri Müdürü Senem Yavaş ve Ankara Bölge Satış Müdürü Bircan Kaya, Trendyol Kurumsal İlişkiler Direktörü Buğra Sabri Uşaklı, Operasyon Direktörü Ege Atikkan ve Hukuk Danışmanı Av. Fatih Çon katıldı.

ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, ATO üyelerinin online yemek platformları aracılığıyla da hizmet verdiğini hatırlatarak, gelişen bir sektör olan online yemek platformları ve onların kuryelerinin, insana doğrudan hizmet vererek önemli bir görev üstlendiklerini kaydetti. ATO üyeleriyle, yemek platformlarının sorunlarının çözümü için de bir araya geldiklerini hatırlatan Yılmaz, sektörün ilerlemesi ve ülke ekonomisine katkı sağlaması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

“Online platformlar ve kuryeleri gelecek 100 yılımızda hep var olacaklar”

Dijitalleşmeye birlikte online yemek platformlarının geliştiğini, pandemi sayesinde de kullanımının yaygınlaştığını belirten Yılmaz, “Dijitalleşmeyle gelişen online platformlar ve bunların kuryeleri gelecek 100 yılımızda hep var olacaklar. Online yemek platformları ve kuryeler ne kadar sorunsuz çalışırsa hizmet kalitesi o kadar artar” dedi. Sektörün gelecekte de var olacağına dikkat çeken Yılmaz, “Biz bugün burada silinip gidecek bir meslekten ya da sektörden değil ülkemizin geleceğinde etkin olacak bir alandan bahsediyoruz. Dijitalleşmeyle birlikte ticaret içerisinde hizmet sektörü gelişirken, vergi gelirlerinin de artmasına katkıda bulunacak” dedi.

“Kuryelik belgeli meslek olabilir” 

Sektörde faaliyet gösteren moto-kurye sayısının 1,5 milyona ulaştığını da kaydeden Yılmaz, moto-kuryelerin bir çatı altında bir araya gelerek sorunlarının çözümü ve mesleki ilerleme için çalıştıklarını da bildirdi. Yılmaz, moto-kuryeliğin belgeli bir meslek haline gelmesi için ATO İDEA şirketinin çalışma yürütebileceğine dikkat çekerek, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile bu konuyla ilgili diyaloglar kurulabileceğini ifade etti.

Yılmaz, Ankara Ticaret Odası’nın 2 bini aşkın mesleki alanda 160 bin üyenin çatı kuruluşu olduğunu da belirterek, online yemek platformları dahil tüm sektörlerin gelişmesi ve iyileşmesi yönünde çalışmalar yürütmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.