Dolar 32,5389
Euro 34,9451
Altın 2.458,92
BİST 9.876,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 21°C

Memleket Partisi ve Muharrem İnce Elazığ’da Ne Kadar Var ?

Memleket Partisi ve Muharrem İnce Elazığ’da Ne Kadar Var ?
13/04/2023 10:21
A+
A-

12. ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kurucusu ve Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi’nin, Elazığ‘da teşkilat yapılanması ne kadar ses getirdi ve Elazığ’da ne denli etkili olabilir sorusu ile bazı merak edilenleri sizler için kaleme alma ihtiyacı duyduk.

Memleket Partisi’nin Ülke genelinde, çıkarmış olduğu bazı milletvekili adaylarının viral olan görüntüleri, partiyi daha seçimlere girmeden istikrarsızlığa mı sevk ediyor düşüncesini akıllara getirdi. Elazığ’dan milletvekili adayı olarak gösterilen isimler arasında halkın tanıdığı, oy potansiyeli olarak güçlü ve tanınan bir sima var mı?

28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri dolayısıyla tüm partilerde ve teşkilat yapılanmalarında ciddi bir hareketlilik mevcut. Peki Elazığ‘da memleket Partisi ne kadar aktif ve ne kadar oy alabilir ?

Elazığ Halkı’nda azınlıkta olan bir kesim, Cumhurbaşkanlığı seçiminde alternatif olarak Muharrem İnce’yi görmekte diyebiliriz. Ciddi ve yüksek bir oy oranı gözükmediği ön görülen Muharrem İnce’nin, Elazığ’da pek bir etkisi olmadığı düşünülebilir. Memleket partisinin Elazığ milletvekili adaylarının potansiyel oyları ile Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığı potansiyel oylarını kıyasladığımızda, zaten çok düşük seviyelerde olan oy oranlarında, Muharrem İnce’nin oy oranının kendi milletvekili adaylarına kıyasla daha fazla olduğu düşünülmekte ve Memleket Partisi’nin Elazığ’da ki etkisi-etkisizliği gözler önüne serilmektedir.

Bu etki ve etkisizliğe Memleket Partisi Milletvekili Adaylarının pozitif yönde katkısı olacak mı? Olacaksa ne kadar olabilir diye düşünmeden önce, Aday listesini tekrar gözden geçirelim;

1-) Ömer KAN
2-) Kürşad ASLAN
3-) Enes Faruk NOM
4-) Hasan Saltuk TAYANÇ
5-) Özgür KALE

Memleket Partisi Elazığ Milletvekili Aday listesinde, Elazığ’ın yakinen tanımış olduğu bir isim bulunmadığını belirtebiliriz. Elazığ seçmeni tanımadığı bir adaya oy verir mi diye düşünmeden edemiyor insan.
Memleket Partisi Elazığ 3. Sıra Milletvekili Adayı Enes Faruk Nom , Antalya’dan Elazığ’a gelip çalışmalara başlayacağını dile getiren adaylar arasında bulunuyor.
Elazığ halkının milletvekili olup bu İl’e ve millete hizmet etmek isteyen her aday için hoşgörülü yaklaştığı çok iyi biliniyor. Peki Elazığ seçmeninin hoşgörü ile yaklaştığı bu her adaydan beklentileri neler? Şüphesiz bunu adaylar Halkın içinde olarak çok daha iyi tecrübe edecek ve anlayacaklardır.

Tüm Milletvekili Adaylarına başarılar diliyor, Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum…

#Ümit BAKIR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.