Dolar 32,4796
Euro 34,6850
Altın 2.407,11
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Per 15°C
Cum 17°C
Cts 14°C
Paz 16°C

MEB Yarın Okula Uyum Programını Başlatıyor

MEB Yarın Okula Uyum Programını Başlatıyor
03/09/2023 10:43
A+
A-

MEB Yarın Okula Uyum Programını Başlatıyor

Okula uyum programı, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerini kapsayacak ve 4-8 Eylül tarihleri arasında öğrencilerin okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına yeniden uyum sağlamalarına yardımcı olacak.

Okul öncesi öğrencilerin ve ailelerinin uyum sürecini desteklemek amacıyla okula uyum rehberi hazırlandı ve uyum haftasına yönelik bir program sunuldu. İlkokul 1. sınıf öğrencileri için de benzer bir rehber ve uyum haftası programı bulunuyor.

Ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ve aileleri için rehberlik uygulamaları ise 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu program kapsamında velilere okula uyum rehberi sunumu yapılacak ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Ayrıca, çocuklarla yapılan etkinliklerle rehberlik uygulamaları desteklenecek.

Uyum haftası, yeni eğitim-öğretim dönemine başlayacak olan hazırlık ve 9. sınıf öğrencileriyle velilerini okulları hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda, öğrencilere yeni okul ortamına hızlı bir şekilde uyum sağlamalarına yardımcı olacak beceriler kazandırılması ve okula aidiyet duygusunun geliştirilmesi hedefleniyor. Liseye başlayacak öğrenciler ve velileri için de özel etkinlikler planlanıyor.

Ayrıca, uyum programına katılacak öğrencilere ücretsiz kitaplar dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için toplamda yaklaşık 192 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynak dağıtımı yapacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.