Dolar 32,3453
Euro 34,7787
Altın 2.394,76
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Malatya’da depremzede üreticilere büyükbaş ve sıvat dağıtıldı

Malatya’da depremzede üreticilere büyükbaş ve sıvat dağıtıldı
06/12/2023 21:09
A+
A-

Malatya Valisi Ersin Yazıcı Büyükbaş Hayvan ve Sıvat Dağıtım Programına Katıldı

Kayhan İNCEOĞLU – BHA / Malatya

Düzenlenen Programa Malatya Valisi Ersin Yazıcı,  Vali Yardımcısı Talat Tabur, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ercan Altın, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Malatya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergül Günaydın, Mathap Başkanı Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Depremde hayvanları ölen çiftçilere destek olmak için hazırlanan, büyükbaş hayvan dağıtım programında konuşan Vali Ersin Yazıcı, “Türkiye’de tarım ve hayvancılıkla uğraşmanın ne kadar zahmetli olduğunu, bu nedenle çiftçilikle uğraşanların herkesten fazla kazanması gerektiğine inanıyorum. Vatanımıza olan bağlılığımız ve sevgimiz, işimizi en iyi şekilde icra etmemizle mümkündür. Bu amaç doğrultusunda çiftçilerimiz ürünlerini Dünya ve Avrupa standartları kalitesinde üretmelidir.

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Malatya, doğunun kavşak noktası olmasının yanı sıra en eski yerleşim merkezlerinden biridir. Coğrafi konumumuzdan dolayı yaşamış olduğumuz bu deprem, bizlerin üretim yapmasına engel olmamalıdır.

Deprem öncesi nasıl ki üretmeye ve çalışmaya devam ediyorsak şimdi de aynı şekilde devam üretmeye edeceğiz. Bu doğrultuda devletin tüm kurumları, şehrimizin koşullarını iyileştirmeye çalışırken, çiftçilerimizin de sorunlarını ve taleplerini göz önünde bulundurarak gerekli destekleri sağlayacaktır. Depremde hayatını kaybeden çiftçilerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

Programa katılanlara teşekkür ediyor, üreticilerimize Büyükbaş Hayvan ve Sıvat Dağıtımının hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. Program büyükbaş hayvanların çiftçilere teslim edilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.