Dolar 32,3442
Euro 34,8893
Altın 2.392,29
BİST 10.185,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Madencilik rüzgarı Ankara’da esiyor

Madencilik rüzgarı Ankara’da esiyor
12/10/2023 10:38
A+
A-

Madencilik rüzgarı Ankara’da esiyor

Gurbetelli YALÇIN – Anıl BİLGİÇ / ANKARA – BHA 

Enerji ve madencilik sektöründe yerli lider firmaları ve dünyanın dört bir yanından katılımcıları ağırlayan, 11 – 13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan EİF Türkiye Madencilik Kongresi  ve Fuarı’nın ilk günü Ankara’da geride kaldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte, enerji ve madencilik sektöründeki son gelişmeler ve yeni teknolojiler katılımcılara sunuldu. Yerli ve yabancı pek çok maden firmasının stant açtığı fuarda, madencilik sektöründe işbirlikleri geliştirildi, katılımcılar şirketlerle bir araya geldi.

Kongrenin açılış konuşmasını, EİF Türkiye Madencilik Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Çiğdem Dilek yaptı. Ardından ise, Maden Petrol İşleri Genel Müdürü (MAPEG) Arslan Narin, TİM Maden Sektör Kurulu ve İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı ve Ankara Valisi Vasip Şahin, Türkiye’de madenciliğin önemi üzerine açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmaları sonrasında Türkiye madencilik sektörünün ihracat potansiyeli üzerine düzenlenen panelde konuşmacılar, madencilik sektörünün Türkiye’de ihracat potansiyeli ve bunun ülke ekonomisine katkısı üzerine katılımcıları bilgilendirdi.

Türkiye Madencilik Sektörünün İhracat Potansiyeli panelinde konuşma gerçekleştiren isimler şu şekilde:

D MİNERAL Genel Müdürü İlhan Poyraz, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Teknik İşler Direktörü Hasan Akbulut, Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, KromDer Yönetim Kurulu Üyesi ve DELTA GROUP İcra Kurulu Üyesi Onur Köktürk, Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halim Demirkan.

Hammaddelerin ‘dış ticaret röntgeni’

Türkiye Madencilik Sektörünün İhracat Potansiyeli paneli ardından Türkiye’nin stratejik madenleri üzerine ikinci oturum gerçekleşti. Oturumda konuşma yapan Dr. Caner Zanbak, madenlerde hammaddelerin kritik ve stratejik olarak analiz edilmesi için her bir ürünün ülkeler bazında daha ayrıntılı değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kritik minerallerin konsantre olarak değil uç ürün olarak işlenmesi gerektiğini Sait Uysal aktaran ise, bu sayede çok daha fazla kar edilebileceğinin de altını çizdi.

Türkiye’nin Stratejik Madenleri oturumu konuşmacıları şu şekilde:

Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu, Spil Madencilik LTD. Türkiye Kritik Hammaddeler İnsiyatifi Kurucusu Sait Uysal, YMGV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Caner Zanbak, TURMET Endüstriyel Mineraller Genel Müdür Yardımcısı ve Eskişehir Bor Platformu Platform Sözcüsü Umut Rallas.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.