Dolar 32,4859
Euro 34,7114
Altın 2.405,92
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Per 15°C
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C

Libya’da ‘İsrail’ Krizi Devam Ediyor

Libya’da ‘İsrail’ Krizi Devam Ediyor
02/09/2023 21:38
A+
A-

Libya Başbakanı, İsrail Dışişleri Bakanı ile görüşen Dışişleri Bakanını görevden aldı. Görüşmenin ülkedeki etkisi ise devam ediyor.

featured

Libya’da ‘İsrail’ Krizi Devam Ediyor

Libya Dışişleri Bakanı Najla Mangoush’un İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile görüşmesi, Libya’da infihal yarattı. Ülkede protestolar devam ederken Libya’da üç eyaleti temsil eden başkanlık konseyi, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin yasa dışı olduğunu belirterek konunun ciddiyetini vurguladı.

Libya, Filistin’i güçlü şekilde destekleyen bir ülke olarak bilinmesi nedeniyle, İsrail’i resmi olarak tanımıyor ve bu görüşme ülkede protestolara yol açtı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, görüşmenin Libya ile ilişkilerin kurulması açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Libya Parlamento Sözcülüğü, Dışişleri Bakanı Najla Mangoush’u vatana ihanetle suçladı ve Başbakan Abdul Hamid Dbeibah tarafından soruşturma için görevlendirildi.

İsrailli bir yetkili, toplantının önceden planlandığını ve iki tarafın hangi konulara vurgu yapacakları konusunda mutabakata vardıklarını belirtti. Ancak muhalefet liderleri İsrail hükümetini eleştirerek daha sorumlu ve dikkatli davranmaları gerektiğini ifade etti.

İsrail ve Libya arasındaki görüşme esnasında özellikle Libya’nın Yahudi mirasını koruması gibi konular ele alındı.

Görüşme haberinin yayılmasıyla Trablus ve Libya’nın diğer pekçok şehrinde protestolar başladı. Protestolar esnasında Filistin bayrakları sallandı.

Libya’da ‘İsrail’ Krizi Devam Ediyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.