Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C

Lavantaların Suyu ve Esansı Çıkarılacak

Lavantaların Suyu ve Esansı Çıkarılacak
27/08/2023 07:22
A+
A-

Yaşar Tonbak / Beypazarı  (BHA)-

Lavantaların Suyu ve Esansı Çıkarılacak

Beypazarı İlçesinde bulunan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, birçok alanda yaptığı başarılı çalışmalarıyla adından bahsettirdiği gibi, bu seferde, bahçesinde yetiştirdiği lavantaların suyunu ve esansını çıkaracak.

Okul yönetimi, okullarının bahçesine ekilen lavantaların çiçeklerini açmasıyla birlikte güzel görüntülere sahne olduğunu bildirdi.

Okul idaresi, lavantaların haşatını yaparak, kendi atölye yada laboratuvarlarında esansını ve suyunu çıkaracak. Öte yandan Nallıhan ilçesinde yetiştirilen ve üretilen lavantalarında bir kısmının okulun laboratuvarlarına getirilerek, suyunun ve esansının çıkarılma devem edildiği kaydedildi.

Okul müdürü Nuri Caner, Okulların yaz dönemi tatiline girmesine rağmen bazı atölyelerde sürekli imalat yönündeki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Halen okulların atölyelerinde, Denet setleri, Okul sıraları okul masaları, öğretmen dolapları, pekçok alanda çalışmaların sürdüğünü belirten Okul müdürü Caner, “bu atölyelerimizde üretim bazında öğrencilerimizle birlikte atölye şefleri de birlikte çalışıyorlar. Atölyelere girdiğinizde sistemli bir çalışma ile karşılaşırsınız. Herkes yapacağı işi bilir. Bunun yanında, robotik kaynak makinaları sayesinde de önemli bire işlevi yerine getiriyoruz. Türkiye’nin ve başkent Ankara’nın okullarının okul sıraları, öğretmen dolapları gibi ihtiyaçlarının imalatını sürdürüyoruz.” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.