Dolar 32,4056
Euro 34,7989
Altın 2.401,65
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, Putin İle Görüşecek

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, Putin İle Görüşecek
11/09/2023 10:30
A+
A-

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, Putin İle Görüşecek

Güney Koreli yayıncı YTN’nin Pazartesi günü açıklamış olduğu ismi belirtilmeyen yüksek düzey bir hükümet yetkilisine dayandırılan habere göre, Kim Jong Un, Vladimir Putin ile bir zirve için Rusya’ya doğru özel bir trenle yola çıktı. Kim, Kuzey Kore’nin kuzeydoğu sınırına gidecek ve zirve muhtemelen Salı günü gerçekleşecek.

Yayıncı daha önce toplantının Çarşamba günü yapabileceğini söylemişti.

Erken saatlerde Rus haber ajansı Interfax, Kim Jong Un’un “önümüzdeki günlerde” Uzak Doğu’yu ziyaret etmesinin beklendiğini duyurdu.

Bu ziyaret, Kim Jong Un’un dört yıldan uzun bir süre sonra gerçekleştirdiği ilk yurt dışı gezisi olacak ve aynı zamanda COVID-19 salgınından bu yana yaptığı ilk ziyaret olacak.

Kuzey Kore lideri, 2019’da eski ABD Başkanı Donald Trump ile yapılan nükleer silahsızlanma görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt dışında gerçekleştirdiği son ziyaretinde Vladivostok’a gelmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.