Dolar 32,3866
Euro 34,7868
Altın 2.394,80
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Kurban Bayramı öncesi sıkı kontrol

HAYVAN KESİM YERLERİNE DENETİM

24/06/2022 10:40
A+
A-

Malatya’da, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle damızlık vasfı taşıyan hayvanların kesimlerinin engellenmesi amacıyla hayvan kesimhanelerinde denetim yapıldı.

Türkiye’de, başta kırmızı et ihtiyacını gidermek ve damızlık hayvan sayısının artırılması amacıyla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na ve Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon Kararına göre damızlık vasfını taşıyan dişi hayvanların kesimi yasaklanmıştı. Bu amaçla, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından hayvan kesim yerlerine denetim yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Selami Aygen konuyla İlgili yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi denetimleri sıklaştırdıklarını bildirdi. Aygen, “Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle damızlık vasfı taşıyan hayvanların kesimlerinin engellenmesi çerçevesinde ilimizde faaliyette bulunan kesimhanelerde denetim icra edilerek geçmişe dönük yapılmış olan kesimler ve damızlık vasfını yitirmiş olan dişi hayvan kesimlerine ilişkin raporlar incelenmiştir. Şirket yetkililerine yerinde hatırlatma ve uyarılarda bulunulmuştur. Damızlık vasfı taşıyan hayvanların kesimin engellenmesi amacıyla Kurban Bayramı sonuna kadar hayvan pazarı başta olmak üzere, geçici kurban satış yerleri ile kesimhanelerde denetimlere sıklıkla devam edilecektir” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.