Dolar 32,4563
Euro 34,8765
Altın 2.433,76
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Kırklareli’ndeki vaka artışının nedeni sanayiye bağlı nüfus hareketliliğinden kaynaklı olduğu belirtildi

EDİRNE (AA) – Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, 100 nüfusa göre vaka sayılarının en yüksek olduğu Kırklareli'ndeki durumun …

Kırklareli’ndeki vaka artışının nedeni sanayiye bağlı nüfus hareketliliğinden kaynaklı olduğu belirtildi
15/04/2021 13:12
A+
A-

EDİRNE (AA) – Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, 100 nüfusa göre vaka sayılarının en yüksek olduğu Kırklareli'ndeki durumun sanayiye bağlı nüfus hareketliliğinin fazla olduğu Lüleburgaz'daki vakalardan kaynaklandığını belirtti.

Altun, İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasında, vaka artışlarının temel yükselme nedeninin şehirlerarası hareketlilik olduğunu öne sürdü.

Edirne'den daha fazla vaka artışının görüldüğü Kırklareli'nde yükselişin Lüleburgaz kaynaklı olduğunu ifade eden Altun, şunları kaydetti:

“Lüleburgaz ciddi bir nüfus hareketliliğine sahip, iş yerlerinin bulunduğu bir yer. Emekçi kesimdeki insanlar bu süreçte işlerinden olmamak için işlerine gitmek zorundalar. Meslektaşımla görüştüğümde Kırklareli'ndeki vaka artışının büyük çoğunluğunun iş yerleri kaynaklı ve bunlarla ilişkili ev içi bulaşları olduğunu söylüyorlar.

Dolayısıyla işyerlerinde kontrollü bir şekilde mesafeye dikkat edilmezse, insanlar hala aynı yoğunluk ve tempoda çalıştırılırlarsa kaçınılmaz bir şekilde bu hastalık sayısı artacaktır.”

Altun virüsle mücadelenin başından beri zorunlu haller dışında şehirlerarası hareketliliğin önlenmiş olması gerektiğini, mevcut kısıtlamaların salgının yükselişini önlemeye yetmeyeceğini savundu.

Salgınla mücadelenin yerel pandemi kurullarına devredilmesi gerektiğini belirten Altun, şöyle dedi:

“Çalışanlar sosyal ve ekonomik hiçbir kayba uğratılmadan, alışveriş merkezleri, fabrika, lokanta, atölye, şantiye gibi kalabalık ve kapalı alanlar derhal kapatılmalıdır. En az 14 gün, tercihen 28 gün zorunlu üretim alanları dışında çalışanlar hiçbir şekilde mağdur edilmeden çarklar durdurulmalıdır.

Zorunlu üretim alanlarında çalışanlar için işyerine ulaşmada ve iş yerlerinde fiziksel önlemler alınmalı, dönüşümlü çalışma modelleri ile çalışma ortamlarında bulunan sayısı azaltılmalıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.