Dolar 32,3357
Euro 34,8475
Altın 2.389,71
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Öztürk Yılmaz’dan şok eden Ayasofya iddiası

Öztürk Yılmaz’dan şok eden Ayasofya iddiası
25/01/2024 07:39
A+
A-

Öztürk Yılmaz’dan şok eden iddia

26. ve 27. dönem Ardahan Milletvekili ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’dan gündeme bomba gibi düşecek iddia: “Ayasofya’nın yarısı Yunanistan’a verilmiş olabilir.”

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yılmaz, Ayasofya’nın yarısının Yunanistan’a verilmiş olabileceği iddiasında bulunarak, kamuoyunun bu iddianın üzerinde durmasını istedi.

Başkan Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları aktardı; “Siyasal İslamcılar yıllarca Ayasofya’nın müzeden camiye çevrilmesini istediler. O propagandayı yapanlar şuanda sus-pus Ayasofya’da ne olduğunu ya biliyor konuşmuyor, yâda bilmiyorlar. Çünkü tadilat yapıyoruz diye Ayasofya’yı uzun bir süre ibadete kapattılar.

Oysaki Ayasofya’daki tadilat bitti. Ayasofya’nın sadece alt katı ibadete açıldı. Üst kısmı yabancıların oldu. 25 erou giriş fiyatı belirlediler. Ama siz bu parayı verseniz bile Ayasofya’nın üst katına yani müze kısmına çıkamıyorsunuz. Orası sadece yabancılara ayrılmış. Yani Ayasofya’yı Türklere kapattılar. Yaklaşık bir ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan’ı ziyaret etti.

Hani bir gece ansızın geliriz dediği Yunanistan’ı. Üstelik bu Yunanistan Ayasofya’nın ibadete açılması konusundan en sert muhalefeti yapan ve dünyayı bize karşı hareket geçiren ülkedir. Şimdi ben soruyorum bu konu orada görüşüldü mü? Cumhurbaşkanı Ayasofya’nın bir bölümünü biz kullanalım.

Bir bölümünü de gelin siz kullanın dedi mi? Benim bu konuda şüphelerim var. Bunu şimdi öğrenemeyeceğiz belki ama bir gün mutlaka bu konu gün yüzüne çıkacaktır. Ben tarihe not düşmek için bu bilgiyi kamuoyu ile paylaşma gereği duydum” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.