Dolar 32,2600
Euro 34,7070
Altın 2.403,00
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Açık
Ankara
22°C
Açık
Çar 23°C
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 14°C

İsrail’in saldırıları Şırnak’ta protesto edildi

İsrail’in saldırıları Şırnak’ta protesto edildi
20/10/2023 16:30
A+
A-

İsrail’in saldırıları Şırnak’ta protesto edildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Sivil toplum dernekleri öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi ve sivillere yönelik saldırısına basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Silopi Çarşı camisinde kılınan Cuma namazı sonrasında 25 sivil toplum kuruluşu İsrail’in saldırılarını kınadı. Sivil Toplum dernekleri adına açıklamayı okuyan Rıdvan Tatar, “Terör örgütü İsrail, dün gece içinde binlerce kişinin bulunduğu el-Ehli Arab – Babtits Hastanesini bombalayarak tarihin vahşi katliamlarından birini gerçekleştirdi. Bu saldırıda bine yakın kardeşimiz şehit edildi. Rahim olan Rabbimizden şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

İsrail’in bu saldırıları, bölgedeki acıyı, yıkımı ve çaresizliği daha da artırmaktadır. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar dâhil olmak üzere; masum sivillerin ölümüne neden olan bu vahşetin sorumluları acilen adalet önünde hesap vermelidir.

Maalesef bütün dünya bu katliamlar karşısında gözlerini kapamakta, kulağının üzerine yatmaktadır. Onlar istiyorlar ki Filistin halkı, Katliama uğrasa da sussun. Sürülse de itiraz etmesin. Yok, edilirken direnmesin. Kutsalları çiğnenirken, hastaneleri, okulları, camileri bombalanırken kaderlerine razı olsunlar” dedi.

İsrail’in saldırısında hayatını kaybeden Filistinliler için dualar okundu. Ardından İsrail ve ABD aleyhine sloganların atıldığı protesto gösterisi sessiz bir şekilde sona erdi.

Protestoya katılan Sabgatullah Anmal, “yıllardır İsrail’in Filistin’de yaptığı, Gazze’de yaptığına biz zulüm diyorduk. Ama bugünden sonrasına Soykırım diyoruz ve bu soykırımın bitmesi içinde burada herkes karınca kararınca da destek vermelidir. Biz bu zulmün bitmesi içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında bu eylemlere destek olan herkesten Allah razı olsun diyoruz. İnşallah bu zülüm ve soykırım Filistin’in kurtuluşuna vesile olur” diye konuştu.

Silopi’deki Sivil Toplum Derneklerinin düzenlediği eyleme katıldıklarını belirten Salih Gök, İsrail’i kınadık ve lanetledik. İnşallah bu her yerde dile getirilir. Ülkenin bütün bölgelerinde bu gibi eylemler İsrail’e yönelik, İsrail’in şiddetini protesto etme amacıyla güncelleştirilir. Bizim umudumuz da bütün halkımızın bu dayanışmanın içinde olması Filistinli kardeşlerimizi koruyup kollama ve onları gündeme getirmektir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.