Dolar 32,5282
Euro 34,8555
Altın 2.442,20
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

İSKO Tekstil, Yenilikçi Ürünleriyle TEKNOFEST’E

İSKO Tekstil, Yenilikçi Ürünleriyle TEKNOFEST’E
03/09/2023 19:47
A+
A-

İSKO Tekstil TEKNOFEST’in İlgi Odağı Oldu

Tahsin KEMER – Eren TURAN / ANKARA

TEKNOFEST rüzgarı Etimesgut Havaalanı’nda devam ediyor. TEKNOFEST’e katılan firmalardan İSKO Tekstil Arge Tekstil Mühendisi Deniz İyidoğan, firmanın faaliyetleri, ürünleri ve TEKNOFEST’e katılım amaçlarını Birlik Haber Ajansı’na (BHA) verdiği özel röportaj ile anlattı.

İyidoğan, “Kalabalık bir TEKNOFEST oluyor, çok güzel ben çocukların merakına hayranım. Gösterdiğimiz ürünler ile çocuklarda bir gülüş, soru işareti uyandırabiliyorsak ve ışık yakabiliyorsak ne mutlu bizlere. Biz bir yapıyorsak onlar ileride bin yapacaklar” dedi.

“İSKO Tekstil SANKO’nun Amiral Gemisidir”

İSKO’nun insan sağlığına ve sürdürebilirliğe hizmet verdiğine dikkat çeken İyidoğan, “Biz SANKO Holding’in İSKO iştiraki olarak buradayız. İSKO Tekstil, SANKO’nun amiral gemilerinden. Bursa’nın İnegöl ilçesinde konumlanmış firması İSKO, dünyanın en büyük denim üreticisi hem üretim kapasitesi açısından hem de sorumlu inovasyon dediğimiz insan sağlığına, sürdürebilirliğe hizmet eden bir bakış sahip bir firma. Biz buraya Ar- Ge ekibi olarak geldik. Burada akıllı tekstillerin sunumunu yapıyoruz. Hem gençlerimize tekstilde akıllık ile neler olabilir hem de firmamızın sorumlu inovasyon bakış açısıyla hikayeleri nasıl oluşturabilir onları tanıtmaya geldik” ifadelerini kullandı.

Led Kumaşlı Ürünler

Çocuklar için ürettikleri led kumaşlı ürünlerden bahseden İyidoğan, “Çocuk koleksiyonu olan ürünlerimizde ışıklı kumaşlar ve pantolonlar var. Bunların çocukları harekete teşvik eden yeteneği var. Işıklar, Koştuğunda farklı, yürüdüğünde farklı yanıp söner. Biz telefonumuzla haberleştirebiliyoruz bu akıllı tekstilleri ve 50, 100 metre uzaklaştığında anne ya da babaya bildirim gidebiliyor. Bu bildim geldiğinde de çocuğun üzerinde yanıp sönen ışıklar, sürekli yanıp sönmeye başlayarak çocukta da bir güvenlik algısı oluşturmaya yönelik çalışılmış projeler bunlar. Aynı zamanda hareketi de algılayıp mesela zıpladığınızda daha hızlı yanıp sönerken ritmi değişirken, normal temponuzda yürüdüğünüzde o tempoya ayak uydurabiliyor, ürünler böyle bir adaptasyona da sahipler” diye konuştu.

“Çocukları Harekete Teşvik Ediyoruz”

Deniz İyidoğan, ürettikleri ürünler ile en büyük amaçlarının çocukların harekete teşvik etmek olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:
“Hareket enerjisinden elektrik alan bu ledleri hareket enerjisiyle yakabilen ürünler var. Çocuk zıpladığında yandığını görecek ve görünce zıplamaya devam edecek. Aslında bizim en çok ihtiyacımız olan şey çocuklarımızı bir anlamda harekete teşvik etmek”

“Geri Dönüştürülmüş Tekstiller Kullanıyoruz”

Kullandıkları materyaller ile geri dönüştürülmüş ürünler ürettiklerini ifade eden İyidoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sürdürebilirlik altında biz geri dönüştürülmüş tekstiller kullanıyoruz. Materyallerimiz pamuk, polyester ve likra gibi farklı ürünler denimde bir arada buluşmuş durumda. Bunların geri dönüştürülmesi ve son kullanıcıya ulaşması bizim firmamızda yapılıyor. Bizim Ar- Ge ekiplerimiz geri dönüşüm proseslerini çalışıyorlar. Aynı zamanda üretime yönelik geri dönüştürülmüş ürünlerin kullanımını piyasaya sürüyor”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.