Dolar 32,2156
Euro 34,8340
Altın 2.449,69
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 15°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
15°C
Hafif Yağmurlu
Pts 15°C
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 20°C

İklim Eylem Projesi’nde Türkiye’yi temsil edecek isim belli oldu; Halil İbrahim Yılmaz’dan ilk mesaj

İklim Eylem Projesi’nde Türkiye’yi temsil edecek isim belli oldu; Halil İbrahim Yılmaz’dan ilk mesaj
06/11/2023 11:45
A+
A-

İklim Eylem Projesi’nde Türkiye’yi temsil edecek isim belli oldu; Halil İbrahim Yılmaz’dan ilk mesaj

ABD merkezli bir eğitim kuruluşu olan ve kar amacı gütmeyen Take Action Global tarafından yürütülen İklim Eylem Projesi’nde Türkiye’yi bu sene Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Halil İbrahim Yılmaz temsil edecek.

Ücretsiz, küresel bir eğitim girişimi olan ve 154 ülkeden 2 milyon 700 bin öğretmen ve öğrenciyi kapsayan projenin temel amacı; öğrencilere iklim krizi hakkında gerçek öğrenme deneyimleri sunmak ve çevrimiçi çözüm paylaşımını teşvik etmektir. Bu altı haftalık girişim, öğretmenlere ve öğrencilere çevresel konularda işbirliği yapma fırsatı sunar. Proje kapsamında sınıflar, iklim değişikliğinin nedenlerini ve etkilerini keşfederek çözümler geliştirme ve eylem alma fırsatına sahiptir.

Bu proje; Queen Elizabeth II ve Dr. Jane Goodall’un desteğiyle tasarlanmış, dünya liderlerinin onayını almış ve 16 ülkenin Eğitim Bakanlıkları tarafından desteklenmiştir. Yıllar içinde, proje uluslararası ilgi görmüş ve National Geographic, BBC ve CNN gibi ünlü yayın organları da dahil olmak üzere 45 ülkenin medyasında yer almıştır.

Küresel ağaç dikme girişimi

Projeye katılan öğretmen ve öğrenciler, katkılarını kabul etmek için rozetler ve sertifikalar alarak küresel bir topluluğun bir parçası haline gelirler. İklim Eylem Projesi, PlantED adını taşıyan küresel bir ağaç dikme girişimini içerir ve bu uygulama öğrencilere ve öğretmenlere çevresel etkilerini izleme imkanı sunar.

Katılan öğrenciler, gerçek dünya sorunlarına çözüm bulma, eleştirel düşünme, işbirliği ve empati gibi çeşitli becerilerde gelişmeler görmüşlerdir. İklim değişikliği ve etkilerine ilişkin davranışları ve bakış açıları değişmeye başlamıştır. Farklı ülkelerden ve kıtalardan gelen öğrencilerle çevrimiçi toplantılar aracılığıyla bağlantılar kurmuş ve yenilikçi çözümler geliştirmişlerdir. Bu, öğrencilerin yaşam tarzlarını ve tüketim alışkanlıklarını olumlu katkılar sağlar.

Çocuklar, Yılmaz’ın mesajını ilgiyle dinledi

Türkiye’deki ulusal koordinatörü Yenimahalle Kampüs Koleji olan projede, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 80 okul aktif katılımcı rol oynamıştır. 2 Kasım’da gerçekleştirilen 2023 İklim Eylem Günü’nde dünya çapındaki uzmanlar, Tony Hawk, Başkan Mary Robinson, Prenses Esmeralda ve NASA astronotları, web seminerlerinde görüşlerini paylaştılar. Bu yılki İklim Eylem Projesi’nde Türkiye’yi temsil edecek olan onur konuşmacısı Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve ATO Başkanvekili Halil İbrahim Yılmaz oldu. Türkiye’den ve yurtdışından projeye katılan çocuklar Yılmaz’ın iklim mesajını ilgiyle dinledi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.