Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C

Hilvan’da Bağ Bozumu ve Şire Festivali

Hilvan’da Bağ Bozumu ve Şire Festivali
23/09/2023 14:29
A+
A-

Hilvan’da Bağ Bozumu ve Şire Festivali

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan Belediyesi ve Hilvan yerel Eylem Gurubu Koordinatörlüğünde düzenlenen festivale çok sayıda davetli katıldı.

Hilvan’ın kırsal Ovacık Mahallesi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivale, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynep Abidin Beyazgül, Kaymakam Musa Aydoğan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen festivalde Ovacıklı köylüler tarafından üzüm suyundan elde edilen şıra kaynatılıp pekmez, çekçek, pestil ve sucuk için hazırlandı. Kazanlarda kaynatılan şıraların başına davetlilerle birlikte geçip şırayı karıştıran Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık bereketli olmasını dileyerek şu ifadelere yer verdi; ‘Hilvan Belediyesi ve Hilvan Yerel Eylem Gurubu Koordinesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ovacık Bağ Bozumu ve Şire Festivali’ne hoş geldiniz. Yüzyıllardan bu yana üzerinde yaşadığı bereketli topraklarla yoğrulup bütünleşerek toprakla dost olan kıymetli Ovacıklı çiftçilerimizin sürdürdüğü bağ bozumu geleneği, kutsanmaya değer büyük bir emek ve gayretin eseridir. Yediden yetmişe bıkıp usanmadan geleneklerini sürdüren ve bölgenin en iyi, en güzel yemişlerini bizlerle buluşturan değerli Ovacıklı hemşerilerimizi buradan selamlıyor ve tebrik ediyorum. Sonbaharın en tatlı telaşı olan Bağ Bozumu ve Şire Festivali hayırlı ve uğurlu olsun. Emeği geçen herkese ellerine sağlık diyor ve şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

Ovacıklıların daha önce hazırladığı sergi alanı gezildikten sonra, festival Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Sanat etkinlikleri başladı. Program alanda düzenlenen müzik dinletisinin ardından Hilvan ilçe merkezinde akşam çeşitli sanatçıların katıldığı halk konseri ile devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.