Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Görüşmek zorunda olduğumuz kişilerle sınırlarımızı nasıl korumalıyız ki sinirlerimiz olmasın !

Görüşmek zorunda olduğumuz kişilerle sınırlarımızı nasıl korumalıyız ki sinirlerimiz olmasın !
26/03/2022 06:37
A+
A-

Toplumda görüşmek zorunda olduğumuz kişiler var, peki biz sınırlarımızı ihlal eden insanlarla nasıl ilişkimizi sürdürebiliriz?

Genelde şöyle cümleler duyarız,  “aman boş ver takılma o annen, o baban, o eşin, o çocuğun içlerinde kötülük yok Sadece sözleri öyle, boş ver ve sallama” denildiğinde işe yarıyor mu sizce Evet!  Sadece sözde kalıyor, size akıl veren kişi de aynı duyguları yaşadığında nasıl davranacak boş verebilecek mi peki hayır çünkü akıl vermek en kolayı.

Nelere dikkat etmeliyiz?

İnsanları değiştiremeyiz değerli dostlar! Bununla beraber size mucizevi bir sır dan bahsetmek istiyorum ilişkilere dair… Kişilerle olan ilişkimizi değiştirebiliriz, evet doğru okudunuz onlara verdiğimiz anlamı değiştirebiliriz.

Bir kişi sana zarar veriyorsa yapman gereken ilk şey görüşme sıklığını azaltmak her görüşmede Sana saygı duymuyorsa sınırlarını ihlal ediyorsa sana laf sokuyorsa psikolojik şiddete maruz kalıyorsan bununla beraber hanımefendi beyefendi olmak adına, onun istediği şekilde ilişkiyi yürüttüğün sürece o susmayacaktır. Mucizevi bir farkındalık daha hanım efendi ve beyefendi olmak para etmiyor değerli dostlar sadece travmalara, travmalar hastalıklara yol açıyor ve bilin bakalım bu durum kimi daha çok etkiliyor evet doğru bildin aynaya bakınca gördüğün kişiyi yani SENİ…

Lütfen aklında kalsın, karşındaki sadece kendi anlama kapasitesiyle seni anlar bunun içinde onun vicdanı, merhameti, yaşanmışlıkları, doğduğu ev, doğduğu coğrafya vardır seni anlamak isteyen anlar en azından anlamaya çalışır değerli dostlar. Bununla beraber fazla kendini yorma benden söylemesi. İnsanlarla ilişkinde en önemli nokta kendini tanıman ne kadar çok kendini iyi tanırsan o kadar çok sınırlarını, hayattan ne istediğini bilirsin. Sınırlarınızı ihlal eden insanlar sürekli zorlar sizi abartacak ne var der, sende çok alıngansın, senin yerinde olmak isteyen kaç kişi var, sende çok hassassın gibi manipüle edici cümlelerle seni pasifize etmeye çalışırlar. Ama sen her seferinde gücünü bilerek HAYIR demelisin. Benimle bu şekilde konuşman beni rahatsız ediyor. Benimle ilgili bu yorumu yapmanı istemiyorum, duygularını ve sınırlarını her zaman vurgula 2×2 =4 etmesi kadar net olsun cümlelerin karşındakine net şekilde duygularını aktar değerli dostum bununla beraber o senin annen, eşin, dostun, çocuğun tarzındaki cümlelerde prim vermeyeceksin.

Söylüyorum ve anlamıyor diyorsan, bin kere söyledim diye ekliyorsan söylemeye devam bununla beraber neden o ilişkide o durumdayım, neden izin veriyorum diye de düşünmenizi tavsiye ederim ilişki ve evlilik koçu sıfatımla, Sınırlarınıza ve kendinizi koruma reflekslerinize lütfen sahip çıkın değerli dostlar. Bu tarz insanlar seni değersizleştirirken onları umursamayan insanların önünde selam durur. El iyisi ev kötüsü en sevdiğim benzetmelerdendir ve sürekli git sor bir kişi kötü diyecek mi diye de böbürlenirler.

Zorunlu olarak görüştüğün kişilerle, zorunlu ilişkilerinde özetle sınırlarınıza dikkat edin, görüştüğün süre içindeki paylaşımlarınıza mesela sırlarınızı paylaşmayın ve en önemlisi kendi hayat kalitenizi arttırmak için ‘’dur ve düşün’’. Lütfen kimler benim enerjimi sömürüyor kimler arttırıyor kimler sana, sınırlarına saygı duyuyor kimler sürekli alaycı yâda küçümseyici şekilde seni manipüle etmeye çalışıyor fark et, bununla beraber Mucizevi bir sır daha dönüşüm farkındalıkla başlar

Sevgiyle kalın değerli dostlar

Meslek Belgeli Koç-Radianced Regresyon Uzmanı- Kahkaha Terapisi Eğitmeni

Fehime Dilek Necmioğlu

İnstagram : mucizesirlarcom

Mail: mucizesirlarcom@gmail.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.