Dolar 32,3573
Euro 34,7827
Altın 2.401,47
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Gelibolu Kömür Limanın Halka Açılması İçin Kampanya Başlatıldı

Gelibolu Kömür Limanın Halka Açılması İçin Kampanya Başlatıldı
10/09/2023 17:26
A+
A-

Gelibolu Kömür Limanın Halka Açılması İçin Kampanya Başlatıldı

DOĞAN ZELOVA -(BHA)

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Gelibolu Sağlık Turizm Kültür Sanat Derneği tarafından, Gelibolu Kömür Limanı’nın halka açılması için Hamzakoy sahili örnek gösterilerek,  “Sahillerimizi Geri İstiyoruz” kampanyası başlatıldı.

İki yıl önce sivil toplum çalışmalarında yer alan gönüllü kişilerin bir araya gelerek kurdukları Gelibolu Sağlık Turizm Kültür Sanat Derneği yaptıkları çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek şimdide işletmelere verilen, ancak gerektiği gibi işletilemediği gibi halkada tamamen kapatılan Kömür limanı için kampanya başlattılar.

Gelibolu’da pek çok etkinliğe imza atmış, Afet Platformu kurucularından olan ve  Sağlık Turizm Kültür Sanat Derneği başkanı Betül Foça dernek olarak Gelibolu kaymakamlığına ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMERE) gerekli dilekçelerini vererek,  başlattıkları kampanya için şu bilgileri verdi.“Gelibolu Kömür limanı ve halkın malı olan sahilleri gerektiği gibi işletmeyen ve  halktan denetimsiz ücret alan işletmecilerden geri alınması için kampanya başlattık. Dalış turizmi olarak sayılı bir konumda bulunan  Saroz’un cennet koylarından biri olan Gelibolu Kömür Limanının denetimsizlik ve ilgisizlik nedeniyle bugünkü bakımsız köhne halinden ve doğru düzgün hizmet veremeyen işletmelerin elinden kurtarılarak, halkın kullanımına açık temiz, bakımlı bir plaj ve kamp karavan alanı olarak düzenlenmesi, bölgenin dalış merkezi olarak tanıtımının yapılarak ilçemiz turizmine kazandırılması için Gelibolu Sağlık Turizm Kültür Sanat Derneği olarak Kömür Limanı’nın kurtarılmasını istiyoruz. Bunun en güzel örneği de, ücretsiz ve halka tamamen açık olan Gelibolu Hamzakoy  plajıdır. Bu güzel ve eşsiz Kömür limanının da, köy muhtarlığının işletimine verilmesini yada kaymakamlığın denetiminde olması daha yararlı olacağı kanaatindeyiz. Bu tespitimizin de doğruluğu  bize verilen destekten anlaşılmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın bize destekleri için CİMERE yazmalarını ve kampanyamıza daha çok katılımın olmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.