Dolar 32,2308
Euro 34,7878
Altın 2.416,99
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C

Gaziantep’in toprağı Malatya’da

GAZİANTEP’İN ŞEHİT TOPRAĞI VE ŞANLI BAYRAK, VALİ BARUŞ TARAFINDAN TESLİM ALINDI

15/12/2021 16:15
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen “Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında, Gazi şehrin savunmasında kanları ve canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle anmak amacıyla, şehitlerin kanının bulunduğu toprak ve Şanlı Türk Bayrağını Vali Aydın Baruş teslim aldı.

Malatya Valiliği makamında gerçekleşen teslim töreni öncesinde öğrenci Barış Özsincan, Gaziantep halkı adına Heyeti Merkeziye tarafından yazılan “Bu şehirde taş taş üstünde kaldıkça ve bir Türk sağ oldukça bu şehir kapılarını size açmayacak ve Türk’ün kim olduğunu burada da göreceksiniz. Kalemize beyaz bayrak çekmemizi istiyorsunuz. Biz Albayrak çekeriz” mesajını okudu. Öğretmen Ökkeş Aytulu ise şehitlikten alınan toprak ile 25 Aralıkta Gaziantep’te düzenlenecek olan 100. Yıl program davetiyesini takdim etti.

Şanlı Türk Bayrağını teslim almaktan ötürü onur duyduğunu ifade eden Vali Aydın Baruş, “Gaziantep göstermiş olduğu kahramanlıklar nedeniyle 1921 yılında TBMM tarafından Gazi ünvanı ile şereflendirildi. Her şehre nasip olmayan bir ünvandır. Şahinbey’in torunları Kurtuluş Savaşımıza da güç veren çok büyük bir kahramanlık destanı yazdılar. Gaziantep halkını canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah Antep’in çocukları ataları olan Şahinbey’e ve dedelerine yakışır evlatlar olurlar ve bu Şanlı Bayrağı kalelerinde dalgalandırmaya devam ederler” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.