Dolar 32,3956
Euro 34,7914
Altın 2.403,79
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Gazetecilere ve haber kuruluşlarına yönelik şiddetten derin kaygı ve üzüntü duyuyoruz

Gazetecilere ve haber kuruluşlarına yönelik şiddetten derin kaygı ve üzüntü duyuyoruz
15/10/2023 11:37
A+
A-

İletişim Başkanı Altun: Gazetecilere ve haber kuruluşlarına yönelik şiddetten derin kaygı ve üzüntü duyuyoruz

ANKARA – BHA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Sahada muhabirlere, gazetecilere ve haber kuruluşlarına yönelik şiddetten derin kaygı ve üzüntü duyuyoruz. Bazıları gerçeğin peşinde hayatlarını kaybettiler. Meslektaşlarımız dahil sivillere yönelik saldırı ve katliamlara şiddetle karşı çıkıyoruz. Gerçeği baltalamak ve sahadaki gerçekleri gizlemek için alaycı bir çabayla gazetecileri hedef almanın hiçbir mazereti olamaz. Saygın ve düzgün gazetecilik, normalde kamuoyunun incelemesinden gizlenen gerçekleri yansıtarak barışa hizmet edebilir. Sosyal medyadaki bilgi savaşları doğru bilgiye erişimimizi tehlikeye atmaya devam ediyor.

“Medya kuruluşlarının yalnızca doğrulanmış bilgileri yayınlama görevi vardır”

Organize gruplar sürekli olarak gerçeği çarpıtan veya uyduran dezenformasyon kampanyaları yürütüyor. Böylesine kritik bir dönemde tüm medya kuruluşlarının yalnızca doğrulanmış bilgileri yayınlama görevi vardır. Tüm medya kuruluşlarını ve muhabirleri, yanlış bilgilendirme kampanyalarına daha fazla dikkat etmeye ve dünya çapında halkları manipüle ederek savaş amaçlarına hizmet etmeye çalışanlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Cesur gazetecilerin çatışma bölgelerinden gerçekleri aktarmak için kendi hayatlarını tehlikeye attıkları bir dönemde, haber kuruluşlarındaki editör ekiplerine özellikle önemli bir rol düşüyor. Doğru raporlama yapmalı ve dezenformasyon kampanyalarına karşı çıkmalıdırlar. Yayıncılar doğru bilgiyi yayınlayarak ve gerçeklerde ısrar ederek barışa katkıda bulunmak için çalışmalıdır. Kışkırtıcı söylemleri dikkatle izlemeli ve savaş amaçlarına hizmet etmek için haber kuruluşlarını istismar etmeye çalışanlara yayın süresini kısıtlamalılar.

“Hakikat ve barış için birlikte durmalı ve savaşmalıyız”

Gerçeğin hizmetinde hayatlarını riske atan sahadaki meslektaşlarımıza hepimiz sonsuza dek minnettarız. Sahadaki gerçekleri takip ederek barış davasına hizmet etmenin kritik önemini gerçekten anlayanlar onlardır. İnsanlık için muazzam olanakların ortaya çıktığı bilgi çağında yaşıyoruz. Aynı zamanda kötü aktörlerin kullandığı, hakikati yok etmeye yönelik son derece tehlikeli yöntemleri de beraberinde getirmiştir. Hakikat ve barış için birlikte durmalı ve savaşmalıyız.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.