Dolar 32,3573
Euro 34,7827
Altın 2.401,47
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C

GAÜN Bilgi İşlem Daire Başkanlığı siber saldırılara karşı uyarı 

GAÜN Bilgi İşlem Daire Başkanlığı siber saldırılara karşı uyarı 
30/10/2023 17:33
A+
A-

GAÜN Bilgi İşlem Daire Başkanlığı siber saldırılara karşı uyarı

Bilgi İşlem Daire Başkanı Celal Dikici, siber saldırı ve tehditlere karşı gerekli önlemleri almayan kullanıcıların tüm verilerini kaybetme ve büyük zararlara uğrama riski ile karşı karşıya kaldığı uyarısında bulundu. Celal Dikici, “İş süreçlerine bilgisayar teknolojisini adapte etmiş olan her birimin, tehditleri ve alınabilecek önlemleri kapsayan bir siber güvenlik stratejisine sahip olması bir zorunluluk, özellikle üniversite çalışanlarının, birimlerini iş yapamaz hale getirebilecek ve büyük zararlara sebep olabilecek bu risklere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmaları gerekiyor.” dedi.

 

Siber saldırılardan korunma yöntemleri için hem bireysel hem de kurumsal düzeyde önlemler almak gerektiğine dikkat çeken Dikici konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Antivirüs, virüslerden, casus yazılımlardan, kötü amaçlı yazılımlardan, rootkit’lerden, truva atlarından, kimlik avı saldırılarından, istenmeyen e-postalardan ve diğer internet kaynaklı dijital tehditlerden korunmak amacıyla bilgisayarlarımıza yüklediğimiz bir veri güvenliği yazılımıdır. Antivirüs yüklü olmayan bir sistem kapısı açık bir eve benzer. Açık ve korumasız bir kapı tüm davetsiz misafirleri ve hırsızları evinize çekecektir. Korumasız bir bilgisayar da tüm zararlı yazılımları ve saldırganları sisteme davet edecektir. Antivirüs, bilgisayarınız için tüm kötü amaçlı yazılım ve saldırıları savuşturan bir güvenlik görevlisi veya kapalı bir kapı görevi görür.”

 

Celal Dikici konuşmasının devamında şunları aktardı: “Sahte web siteleri siber suçlular tarafından yaygın olarak verilerinizi ve kişisel bilgilerinizi çalmak amacıyla kullanılır. Gerçek gibi görünür, fakat parolalarınız ve diğer kişisel verileriniz gibi bilgileri çalmak üzere tasarlanmış sahte sitelerdir. Bilgisayarlara uzaktan erişim saldırıları gittikçe artıyor. Bir bilgisayar korsanı bilgisayarınızı uzaktan ele geçirip virüs bulaştırabilir. Virüsler cihazlarınızı ve ağ iletişiminizi yavaşlatırlar, cihazlarınızın sürekli olarak çökmelerine neden olur ve hatta fiziksel zarar verebilir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.