Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 22°C

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci:

GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ KOORDİNATÖR BAŞKANI FİKRET KİLECİ KATILDIĞI BİR TELEVİZYON PROGRAMINDA GÜNDEMİ DEĞERLENDİREREK “İTHALATA DAYALI İHRACAT MODELİNDEN ZİYADE DIŞARDAN GELEN YATIRIMLARLA HAMMADDE VE EMTİA SAĞLAMAK İÇİN CİDDİ ANLAMDA YATIRIM YAPMAMIZ GEREKİYOR. DEVLETİN, ÖZEL SEKTÖRÜN DESTEĞİYLE YA DA DIŞARDAN GELEN YATIRIMCILARLA BU YATIRIMLAR SAĞLANABİLİR” DEDİ.

27/03/2022 10:40
A+
A-

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirerek “İthalata dayalı ihracat modelinden ziyade dışardan gelen yatırımlarla hammadde ve emtia sağlamak için ciddi anlamda yatırım yapmamız gerekiyor. Devletin, özel sektörün desteğiyle ya da dışardan gelen yatırımcılarla bu yatırımlar sağlanabilir” dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Bloomberg HT kanalında yayınlanan Zeliha Saraç’ın sunduğu 60 Dakika programına konuk oldu. Ukrayna’daki savaşın ekonomiye ve ihracata etkilerinin konuşulduğu programda, Fikret Kileci Rusya ve Ukrayna ile ticaret yapan iş insanlarının savaş koşullarından dolayı olumsuz etkilendiğini ifade ederek şu şekilde konuştu, “İthalata dayalı ihracat modelinden ziyade dışardan gelen yatırımlarla hammadde ve emtia sağlamak için ciddi anlamda yatırım yapmamız gerekiyor. Devletin, özel sektörün desteğiyle ya da dışardan gelen yatırımcılarla bu yatırımlar sağlanabilir. Şu an Gaziantep ile Kilis arasında bir organize sanayi bölgesi kurmayı plânlıyoruz. Buradaki tek amaç bahsettiğim bölgenin bir lojistik merkez olması. Çünkü bu bölge yeniden yapılandırılma sürecinde olan Ortadoğu’da yabancı yatırımcının ve Türk yatırımcısının en fazla rağbet ettiği yer olacak. Nihayetinde bahsettiğim lokasyon, Ortadoğu’ya en yakın olmanın yanı sıra; en güvenli, mevcut altyapının olduğu, sistemin oturduğu bir bölge olma özelliğine sahip”.

“Lojistik önümüzdeki 100 yılın en önemli işlerinden birisidir”

Denizyolu ve demiryolunun lojistik sürecindeki önemine de değinen Kileci, “Bana göre karayolu taşımacılığından ziyade denizyolu ve demiryolunu ciddi şekilde ön plâna çıkarmak çok önemli bir adım. Lojistik önümüzdeki 100 yılın en önemli işlerinden bir tanesi. Mesela Gaziantep olarak sektör çeşitliliği olan bir üretim şehriyiz. Her sektörde üretimimiz var ama bizim iki limana olan mesafemiz ve bu mesafelerdeki altyapı bugünkü teknolojiye uygun değil. Günümüzde demiryolu için ciddi yatırımlar yapılıyor ve şu an 20 sene öncesinde yapılan karayolu yatırımlarının çok daha fazlası demiryoluna yapılıyor. Bu çok doğru bir yatırım. Bunun yanına bir de yerli ve milli denizyolu şirketleri oluşturursak lojistik merkezi oluruz. Sıralama yapacak olursak: Lojistik sorumuzu aştığımızda, dijital dünyaya uyumu yakaladığımızda ve son olarak finansal problemleri ortadan kaldırdığımızda lojistik merkez olmamızın önünde bir engel kalmayacaktır. Bu üçünü çözdüğümüz zaman bence dünyada bizim yerimiz çok farklı bir noktaya gelecek.” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.