Dolar 32,4118
Euro 34,7934
Altın 2.400,09
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Evlat nöbetindeki aileler direniyor, sayıları artıyor

KARDEŞİNE ‘TESLİM OL’ ÇAĞRISINDA BULUNAN AĞABEY SİNAN YÜKSEKOVA, KARDEŞİ GELENE KADAR EYLEMDEN VAZGEÇMEYECEĞİNİ VURGULADI.

09/01/2022 13:45
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin evlat nöbeti 861’inci gününde sürerken, 252. aile Hakkari’den Diyarbakır’a gelerek eyleme katıldı.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 861. gününde de devam ediyor. 252’nci aile olan Sinan Yüksekova, kardeşi Kazım Yüksekova’nın Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2008 yılında 19 yaşındayken bir arkadaşıyla birlikte HDP tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia ederek, evlat nöbetine dahil oldu.

Kardeşine ’teslim ol’ çağrısında bulunan ağabey Sinan Yüksekova, kardeşi gelene kadar eylemden vazgeçmeyeceğini vurguladı. Yüksekova, “Hakkari Yüksekova’dan geliyorum, kardeşim 2008’de 19 yaşındayken arkadaşıyla HDP’ye gidip kandırıldı ve dağa gönderildi. Ben buraya kardeşimi HDP’den istemeye geldim. Kardeşim sesimi duyabiliyorsan, anne ve babamızı geçen sene kaybettik. Onun üzüntüsüyle, kardeşimi görmek için neler yaşadıklarını bir ben biliyorum ve ikisi de evladını göremeden vefat etti. Hiç olmazsa daha fazla geç olmadan gelip teslim olsun ve bizimle yaşasın” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.