Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Eğitmen-Yazar Ümit BAKIR Yazdı… ” Konu Müslüman Olunca Herkes Sus Pus “

Eğitmen-Yazar Ümit BAKIR Yazdı… ” Konu Müslüman Olunca Herkes Sus Pus “
04/12/2023 21:16
A+
A-

Ülkemizde feminist ve hümanist olarak geçinenlerin birçoğu başta olmak üzere, farklı amaçlara hizmet eden birçok topluluğun kendilerini bu dönemde daha da belli ettiğine, “aktivist ve hayvan hakları savunucularıyız” diyerek ortada gezinenlerin sessizliğine şahit olduk.

Sadece bununla kalmayıp, neredeyse tüm Dünya devletlerinin üç maymunu oynayan halini, açıklamalarını, suskunluklarını ve iki yüzlülüklerini açık bir şekilde gördük.

Bir hayvan öldürüldüğü vakit ortalığı yakıp yıkan, sokaklara dökülen, sosyal medyayı günlerce ayağa kaldırıp, binlerce hatta milyonlarca paylaşım yapanların nerede olduğu bilinmiyor! Bugün geldiğimiz noktada onbinlerce masum sivilin, hunharca katledilmesine, nedense bu gruplardan hiç ses çıkmıyor. Çıkan sesler ise oldukça cılız!

Dünya’nın gözü önünde kadınlar, çocuklar ve bebekler vahşice öldürülüyor. Ölen masum sivillerle beraber; insanlığını yitirmiş, merhamet ve vicdan duygusu körermiş, onursuz bir yaşam bizleri bekliyor.

Bu dönemde, sadece vicdanları yaralamakla kalmayıp, vicdanları yok edecek bir duruma gelinmiştir.

İnsan hakları beyannamesinin hükmünün kalmadığı, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler denen sözde birliklerin hükmünün kalmadığı, hatta ve hatta yine aynı şekilde uluslararası çoğu birleşimin, beyannamenin ve topluluğun hükmünün kalmadığını açık bir şekilde gözlemliyoruz.

2015’te Fransa’da teröre lanet yürüyüşü yapan 50’ye yakın devlet başkanı, söz konusu müslümanlar olunca sus pus oluyor. Üç maymunu oynayan bu devletlerin oynamakla kalmayıp, kimilerinin Terörist İsrail’e destek verdiğinede açık bir şekilde şahit olduk.

Müslüman bir bireyin dinine olan bağlılığını anlamayacak kadar ahmak, belkide kabullenemeyecek kadar hazımsız olan bir takım şahısların, buna Arap seviciliği diyip; yapılan destek paylaşımlarınıda manipüle etmeye çalışacak kadar aşağılık olduğunu çok net bir şekilde görmüş olduk. Kaldı ki bu meselenin biz Müslümanların üzerine yüklediği sorumluluğun bilincinde olmayan bir takım bilinçsiz ve hissiz müslümanların, bir boykotu bile adam akıllı yapamayacağını da çok açık bir şekilde gördük. Oysaki yaptığımız boykotların çok daha organize ve etkili olması gerekmez miydi?

Bu vahşetin karşısında durmak için müslüman olmaya gerek olmadığını idrak edemeyecek kadar insanlık dışı, insanlığın ne demek olduğunu göz ardı edecek kadar antiislamcılar bulunmakta. Amerika vatandaşları ve İngiltere vatandaşlarıda dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanından Filistin’e insanca yaklaşanların haykırış sesleri çıkıyor olsada, halkların birleştiği çatı olan devletler sus pus bir şekilde, vahşete seyirci kalmakta ve destek vermektedir.

Bu devletlerin akıl erdiremediği en temel sorunlardan birisi ise belki yarın belki yarından da yakın olabilecek bir Filistin’e ve Gazze’ye dönüşmeleridir!

Direnişe selam olsun…

Eğitmen-Yazar Ümit BAKIR

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.