Dolar 32,3904
Euro 34,7696
Altın 2.439,43
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 16°C

Doç. Dr. Ayşe Kaçar Bayram Kimdir?

Doç. Dr. Ayşe Kaçar Bayram Kimdir?
13/03/2024 11:27
A+
A-

 

Doç. Dr. Ayşe Kaçar Bayram, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve hastalıkları alanında uzmanlığını yapmıştır. Daha sonra ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde Çocuk nöroloji alalında yan dal uzmanlığını tamamlamıştır. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kayseri Şehir Hastanesinde görev yapmıştır.

 

Doç. Dr. Ayşe Kaçar Bayram, 2014-2015 yılları arasında ABD’de Cleveland Clinic Epilepsi Merkezi’nde Klinik EEG ve Elektrofizyoloji eğitimi Kursuna katılmış; Ayrıca bu klinikte Yenidoğan EEG ve Video EEG üzerine gözlemci olarak bulunmuştur.

2017-2019 yılları arasında TÜBİTAK bursu ile Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Epilepsi Merkezi ve Uyku merkezinde bulunmuş, Epilepsi cerrahisi ve ileri Düzey Elektrofizyoloji Fellowship eğitimi almıştır. Bu süre kapsamında Yenidoğan EEG, Yoğun bakım EEG, Quantitative ve amplitüt-integrated EEG, Elektrokortikografi, Elektro Kortikal Stimülasyon ile İnsan Beyin Haritalaması, Uyarılmış Potansiyeller ve Kortiko-Kortikal Beyin Stimülasyonu eğitimlerini almıştır.

Yale Üniversitesi Pediatrik Uyku Merkezi’nde çocukluk çağı uyku bozuklukları (Uyku apnesi, uyurgezerlik, kabus bozuklukları, Narkolepsi,uykuda hareket bozuklukları –vb ) tanısı ve tedavisi ile ilgili olarak  Polisomnografi, CPAP, iki seviyeli PAP ve AVAPS (Average Volume Assured Pressure Support) eğitimlerini alarak deneyimlerini geliştirmiştir.

İndeksli dergilerde yayınlanmış 43 bilimsel çalışma, bu çalışmalara yapılmış 350’i aşkın Web of Science atıf, 60’ın üzerinde ulusal ve uluslararası sözlü, poster ve seminer sunuları ve kitap bölüm yazarlıkları mevcuttur.

Doç. Dr. Ayşe Kaçar Bayram, yapmış olduğu çalışmaları ile ulusal ve uluslararası toplam 6 ödül almıştır.

Ulusal ve Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanmış 53 makalesi, bilimsel kongrelerde 5 kez sözlü sunumu ve 56 poster sunumu vardır.

Doç. Dr. Ayşe Kaçar Bayram

Doç. Dr. Ayşe Kaçar Bayram

Halen Ankara Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Nöroloji Kliniğinde Pediatri Doçenti ve Pediatrik Nöroloji Yan Dal Uzmanı olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda iki yataklı Pediatrik Uyku Merkezi ve Çocuk Video EEG ünitesinin çalışmalarını yürütmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.