Dolar 32,3765
Euro 34,7849
Altın 2.432,74
BİST 9.962,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Diyarbakır’da hurma Ramazan’ın vazgeçilmezi oldu

DİYARBAKIR’DA RAMAZAN AYI NEDENİYLE ORUÇ TUTAN VATANDAŞLAR, ENERJİ KAYIPLARINI SAHUR VAKTİNDE KURU YEMİŞ VE KURU MEYVE TÜKETEREK GİDERİRKEN, GEÇTİĞİMİZ YIL FİYATI 50 LİRA OLAN HURMA BU YIL 100 LİRADAN SATIŞA SUNULDU. FİYATI ARTAN MEDİNE HURMASINA VATANDAŞLAR YİNE DE RAĞBET GÖSTERİYOR. DİYARBAKIR’DA YILLARDIR KURU YEMİŞ VE KURU MEYVE SEKTÖRÜNDE HİZMET VEREN İBRAHİM YALAZ, RAMAZAN AYI DOLAYISIYLA İŞLERİNİN YOĞUN OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

16/04/2022 11:35
A+
A-

Diyarbakır’da Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan vatandaşlar, enerji kayıplarını sahur vaktinde kuru yemiş ve kuru meyve tüketerek gideriyor.

Diyarbakır’da yıllardır kuru yemiş ve kuru meyve sektöründe hizmet veren İbrahim Yalaz, Ramazan ayı dolayısıyla işlerinin yoğun olduğunu söyledi. Vatandaşların en çok Medine hurmasına rağbet gösterdiğini kaydeden Yalaz, “Vatandaşlarımız hurmaya büyük rağbet gösteriyor. Hurmalarımız Medine’den geliyor. Hurma Ramazan ayında tüketildiği için kan basıncını düzeltiyor, kabızlık sorunu olanlar da tüketiyor ve kan şekerini de dengeliyor. Medine hurmasını 100 liradan satıyoruz ve Tunus hurmasını da 25 liradan satıyoruz. Vatandaşlarımız Ramazan ayında olduğumuz için alıyor ve bizler de satışlardan memnunuz. Ramazan ayında en çok tüketilenler arasında kuru meyve ve hurmalar yerini alıyor” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.