Dolar 32,2804
Euro 34,7770
Altın 2.396,55
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Açık
Ankara
20°C
Açık
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C
Cum 15°C

Diyarbakır annelerinden çocuklarına 4. yılında “teslim ol” çağrısı

HDP İL BİNASI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ YAPAN DİYARBAKIR ANNELERİ, EVLAT NÖBETİNİ 4. YILINDA KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYOR.

04/09/2022 14:20
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, evlat nöbetini 4. yılında kararlılıkla sürdürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemine 1098. gününde devam ediyor.

Çocuklarının fotoğrafıyla HDP il binası önünde umutlu bekleyişini sürdüren annelerden Saadet Ödümlü, oğlu Yusuf Ödümlü’den 9 senedir haber alamadığını söyledi. Anne Ödümlü, “Siirt’ten oğlum Yusuf için buradayım. 9 sene önce oğlumu HDP bizden alıp, PKK terör örgütüne teslim etti. Oğlum lütfen ya çık gel ya da bize bir haber ver. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Baban ve kardeşlerinle burada seni bekliyoruz. Kardeşini evlendirdik sıra sende oğlum. Sana hasret kaldık, dayanamıyoruz artık. Beni seviyorsan eğer çıkıp gelirsin. Ne bayram kaldı ne de huzurumuz kaldı. 3. yılımız bitti, 4. yılımıza girdik. İnşallah hayırlı, uğurlu gelir. Allah’ın izni ve devletimizin gücüyle hepimize inşallah hayırlı haberler gelir” dedi.

Oğlu İsa’ya çağrıda bulunan baba Abdulkadir Eslek ise çocuğuna 9 yıldır hasret kaldığını belirtti. Eslek, “Şanlıurfa Ceylanpınar’dan oğlum İsa Eslek için buradayım. Oğlum İsa sesimi duyuyorsan bizi görüyorsan geri dön. Allah rızası için çocukların ve kardeşlerinin arasına geri dön. Perişan olmuş haldeyiz. Büyük bir umutla seni bekliyoruz. Devletimizin şefkatli ellerine teslim ol. Emin ol teslim olanlardan hiçbiri ceza almadı, sen de almazsın. Ceza alırsın düşüncesiyle sen ve senin gibi arkadaşları orada kandırıyorlar. Seni sabır ve umutla bekliyoruz oğlum” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.