Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 22°C

Depremzedeler için 5 milyon TL toplandı

Depremzedeler için 5 milyon TL toplandı
31/10/2023 13:47
A+
A-

Depremzedeler için 5 milyon TL toplandı

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu üyeleri, depremzedelere yardım için çalışmalarına devam ediyor. Platform, Hatay’daki depremde uzuvlarını kaybeden vatandaşlar için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi planını hayata geçirmişti. Üyeler şimdi de ikinci projeleri kapsamında Hatay Defne’de 12 derslikli okul yapılması amacıyla bağış kampanyası düzenlendi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz,  Milletvekili Sadettin Hülagü’nün eşi Ümmühan Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve eşi Figen Büyükakın, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Tanıtım filmi gösterildi

Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, 6 Şubat’tan bugüne geçen süreci kapsayan tanıtım filminin gösterimi ile devam etti.

“Bir kıyamet senaryosuydu’

Programda konuşan Vali Yavuz, “İnsanlar elbette sözlerden etkilenir ancak eylemlerden ve kişilerden daha çok etkilenir. Bunu neden söyledim? Şimdi hepimiz çocuklarımıza nasihat ederiz… Evladım şunu yap, böyle davran, şöyle terbiyeli ol diye hepimiz anlatırız ancak galiba en iyi eğitim davranışlarla ortaya çıkan olgudur. Şimdi hanımefendilerin bu davranışları bu nedenle çok kıymetlidir. 6 Şubat’ta bir kıyamet senaryosu ile karşı karşıya kaldık. Biz kamu görevlileri zaten öyle zamanlar için yetiştirildik. Bu iş için yetiştirilmiş profesyonel yöneticileriz” dedi.

“Çok önemli bir faaliyet”

Hep birlikte yaraların sarıldığını ifade eden Vali Yavuz, “Yolumuza devam ediyoruz. Ben hanımların gücüne her zaman inanıyor ve güveniyorum çünkü nesilleri hanımlar yetiştirir. Nezaket ve zarafeti hanımlardan öğreniyoruz, hanımların olduğu her yerde açıkçası bir nezaket oluyor. Yardımlaşma ve dayanışma duygularının bizden sonraki nesillere aktarılması bakımından da bu faaliyeti çok önemsiyorum. Burada olmaktan, böyle bir kampanyada bulunmaktan çok mutluyum” diye konuştu.

Kampanyaya destek verdiler

Gerek telefonla bağlanarak gerekse mesaj yoluyla yapılan yardımlarla birlikte Vali Seddar Yavuz, protokol üyeleri ve salonda hazır bulunanlar kampanyaya destek verdiler. Katılımın yoğun olduğu bağış programının bitimine doğru 5 milyon TL yardım toplandı. Program toplu hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.