Dolar 32,2329
Euro 34,9539
Altın 2.408,76
BİST 10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 30°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 32°C
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 31°C

Dalgıç Polisler Karadeniz’de Dip Temizliği Yapıyor

Dalgıç Polisler Karadeniz’de Dip Temizliği Yapıyor
04/01/2024 22:20
A+
A-

Dalgıç Polisler Karadeniz’de Dip Temizliği Yapıyor

Trabzon’da Dalgıç Polisler, antrenman yaptıkları yerlerde deniz canlılarına zarar veren çöpleri ve hayalet ağları toplayarak çevre duyarlılığı gösteriyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğinde 2021’den bu yana görev yapan 12 gemi adamı ve kurbağa adamlar, 7/24 esasına göre çalışıyor.

Deniz, dere, göl ve nehirde arama kurtarma faaliyeti, suda dedektörle suç aleti arama, boğulma ve doğal afet gibi durumlarda görev yapan dalgıçlar, Karadeniz’de yıl boyu antrenmanlarını sürdürüyor.

Dalgıçlar, çalışmalar sırasında su altında karşılaştıkları plastik ve demir atıkları deniz canlılarına zarar vermemesi için toplayarak kıyıya çıkartıyor.

Polisler, daha sonra çöpleri belediyelerin atık toplama noktalarına bırakıyor.

“Ülkemizin Geleceği Çocuklarımıza Daha Temiz Bir Dünya Bırakmak İçin Çalışıyoruz”

Deniz Limanı Şube Müdür Vekili komiser Muhammet Cihad Tarhan, AA muhabirine, suda kaybolanları arama, denize atılan suç unsurlarını bozulmadan çıkartıp ilgili birimlere teslim etmek ve sel gibi doğal afetlerde arama kurtarma görevi ifa ettiklerini söyledi.

Tarhan, kurbağa adam ve gemi adamlarının dalış yaparak fiziki kondisyonlarını korumaları gerektiğini belirterek, “Görevimiz olmadığı zaman eğitim dalışlarımız oluyor. Özellikle su altında yaşayan canlılar için büyük tehlike oluşturan hayalet ağlara yönelik çalışma da yaparak denizleri temizliyoruz.

Ülkemizin geleceği çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak için çalışıyoruz.” dedi.

Su altından genellikle hayalet ağ, pet şişe, lastik, yiyecek ve içecek ambalajı çıkarttıklarını anlatan Tarhan, şöyle devam etti: “İnsanlar balık tutarken misinaları kayalıklara takılıyor, onu çekerken ipi kopuyor, buna da balıklar takılıyor ve can vermiş bir şekilde suda yüzer vaziyette biz onları karşılıyoruz. Bu bizi derinden üzüyor. Sonuçta dünyada sadece bizler yokuz, diğer canlılar da yaşamakta ve biz onlara saygı duymak zorundayız. İnsanlarımızın duyarlı bir şekilde denizi kirletmeden yaşamaları çok önemli.”

Tarhan, görev tanımlarında su altı dip temizliğinin ana amaçlardan biri olmadığına işaret ederek, “Dalışlarımızda denizi kirleten olaylarla karşılaştığımızda önce insan, sonra da polis olmanın verdiği duyarlılıkla gereğini yapıyoruz.” diye konuştu.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğinde 2021’den bu yana görev yapan 12 gemi adamı ve kurbağa adamlar, 7/24 esasına göre çalışıyor. Deniz, dere, göl ve nehirde arama kurtarma faaliyeti, suda dedektörle suç aleti arama, boğulma ve doğal afet gibi durumlarda görev yapan dalgıçlar, Karadeniz’de yıl boyu antrenmanlarını sürdürüyor. Dalgıçlar, çalışmalar sırasında su altında karşılaştıkları plastik ve demir atıkları deniz canlılarına zarar vermemesi için toplayarak kıyıya çıkartıyor. ( Duygu Avunduk – Anadolu Ajansı )
Dalgıç polisler Karadeniz’de gönüllü dip temizliği yapıyor
Dalgıç polisler Karadeniz’de gönüllü dip temizliği yapıyor

Deniz Polisi

Deniz Limanı Şube Müdürlükleri, liman sınırlı ve bölümleri, körfez sahasının tamamı, Mülki Amirin görevlendirmesiyle Jandarma görev bölgesi, görevlendirmeyle göl, gölet, baraj ve akarsulardaki her türlü arama ve can kurtarma işlemlerinde, İhtiyaç halinde Sivil Savunma Teşkilatına yardım amacıyla tabii afet bölgesinde görev yapmakla yetkili ve yükümlüdür.

Görev ve Yetkileri

  • Görev sahasında meydana gelen her türlü kaçakçılık olayına, 21/3/2007 tarihli ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında müdahale etmek, şüphelileri yakalamak, suç unsuru her türlü eşyayı koruma altına alarak adli makamlara sevk etmek, gerekli durumlarda İl Emniyet Müdürlüklerinin ilgili şubeleri, Liman Başkanlıkları, Gümrük Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri ile koordineli şekilde yerine getirmek,
  • Ulusal ve uluslararası düzeyde çalıntı veya aranan deniz araçlarının aranmasını sağlamak,
  • Otel, gazino ve benzeri yerler veya çeşitli dinlenme, eğlence ve oyun yeri şeklinde sabit veya seyyar olarak kullanılan her çeşit deniz araçlarında denetimler yapmak, mahallin en büyük mülki amirinden izin alınmadan bu faaliyetlerin yapıldığının tespiti halinde kapatmak, umuma açık sayılan bu tür yerlerde umuma açık oldukları süre boyunca ve umuma açık yerlerinde konulan yasaklara uymayanlar hakkında, 4/7/1934 tarihli ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanununun 8 inci maddesi hükümlerini uygulamak,
  • Kıyıya düşmüş veya oturmuş halde görülen başıboş mayın, patlayıcı ve şüpheli maddeleri, uzmanlar tarafından yok edilinceye veya zararsız duruma getirilinceye kadar halkın tehlikeye düşmemesi için gerekli güvenlik önlemlerini almak,
  • Devlet büyüklerinin denizde korunması görevini ilgili birim tarafından yapılan plan doğrultusunda gerçekleştirmek, bu amaçla yeterli miktarda araç ve gereç bulundurmak
  • Denizde veya iç sularda kaybolan, atılan veya saklanan suç aletleri ile cesetleri kurbağa adam polisler tarafından dalış yaptırarak aratmak,
  • Turizm amaçlı su üstü spor faaliyetleri yapılan yerleri denetlemek,
  • Mevzuata uygun olarak verilen diğer görevleri yapmak ile görevlidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.