Dolar 32,2452
Euro 35,1786
Altın 2.479,35
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat ABD’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat ABD’de
17/09/2023 16:45
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat ABD’de

Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber üst düzey resmi görüşmelere katılacaklarını ve aynı zamanda Amerikan iş dünyası temsilcileriyle de buluşacaklarını belirtti.

Bakan Bolat, 19 Eylül Salı günü Goldman Sachs ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Global Yatırımcılar Konferansı’na katılacaklarını ve Amerikan iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek ekonomik ve ticari ilişkileri daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Ayrıca, 20 Eylül Çarşamba akşamı DEİK – Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) toplantısına katılım sağlayacaklarını belirten Bakan Bolat, Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve yatırım işbirliğini artırmak için karşılıklı adımların ele alınacağı önemli görüşmeler gerçekleştireceklerini ifade etti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat konuya yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu görüşmelerine iştirak etmek için ABD’deyiz. New York’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın üst düzey resmi görüşmelerinde yeralacağız, diğer taraftan iş insanlarıyla da biraraya geleceğimiz yoğun bir programımız olacak.

Ekonomik ve ticari bağlarımızı daha da güçlendirmeye yönelik olarak 19 Eylül Salı günü Goldman Sachs ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Global Yatırımcılar Konferansına katılarak, Amerikan iş dünyasının üyeleriyle bir araya geleceğiz. 20 Eylül Çarşamba akşamı, DEİK – Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) toplantısına katılım sağlayarak, Türkiyemiz ve ABD arasındaki ticari ve yatırım işbirliğinin artırılması hedefi doğrultusunda karşılıklı olarak atılacak adımlara ilişkin yoğun görüşmeler gerçekleştireceğiz.

2022 yılı itibariyle 38 milyar dolarlık karşılıklı ticarete ulaştığımız ABD ile daha önce belirlenmiş 100 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hacmi hedefimize ulaşabilmek, Amerikalı firmaların Türkiye’deki yatırımlarının artırılması ve küresel tedarik zincirinde ülkemizin daha güçlü yer alması için yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ziyaretimizin ve gerçekleştireceğimiz görüşmelerimizin ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.