Dolar 32,2278
Euro 34,7561
Altın 2.388,86
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C

Çin’den ‘Ulusun Duygularını İncitecek’ Kıyafetleri Yasaklama Kararı

Çin’den ‘Ulusun Duygularını İncitecek’ Kıyafetleri Yasaklama Kararı
07/09/2023 11:00
A+
A-

Çin’den ‘Ulusun Duygularını İncitecek’ Kıyafetleri Yasaklama Kararı

‘Ulusun duygularını incitecek’ kıyafetleri yasaklamak için oluşturulan yasa tarası Çin’de tartışmalara yol açmaya devam ediyor.

Sosyal medya kullanıcıları ve hukuk uzmanları, yasanın daha net ve ölçülü olması gerektiğini savunuyorken, aşırı yaptırımlardan kaçınılması gerektiğine inanıyor.

Çin hükümeti, son on yıldaki ilk kamu güvenliği yasalarında reformları önerdi. Ancak bu önerilen reformlar arasında özellikle “kıyafet yasası” adını taşıyan madde, halkın hızla tepkisini çekti ve birçok kişi bu yasayı aşırı ve mantıksız olarak eleştirdi.

Tartışmalı madde, “Çin ulusunun ruhunu zarar veren veya duygularını inciten” kıyafetler ve semboller giyen veya başkalarını bu kıyafetleri giymeye zorlayan kişilerin 15 güne kadar gözaltına alınabileceğini ve 5 bin yuan (680 dolar) para cezasına çarptırılabileceğini öngörüyor. Bu tür içerikleri hazırlayan veya yayan kişiler de aynı cezalara tabi tutulacak.

Ayrıca, önerilen yasal değişiklikler “yerel kahramanların ve şehitlerin isimlerinin aşağılanmasını, iftira edilmesini veya başka şekilde ihlal edilmesini” ve anıt heykellerine zarar verilmesini de yasaklıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.