Dolar 32,2549
Euro 34,7116
Altın 2.400,90
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Açık
Ankara
23°C
Açık
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 18°C
Cts 13°C

Çanakkale Şehitleri Şanlıurfa’da unutulmadı

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ŞANLIURFA’DA UNUTULMADI

18/03/2022 16:25
A+
A-

Şanlıurfa’da, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerler anısına öğrencilere hoşaf ve ekmek ikramında bulunuldu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümü dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da anma programları düzenlendi. Bu kapsamda Şanlıurfa İl Halk Kütüphanesi yetkilileri, anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçik’in bulunduğu zor şartları hatırlatmak için öğrencilere, üzüm hoşafı ve ekmek ikramında bulunuldu. İkramdan yiyen öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadı.

Şanlıurfa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hakan Yücel, etkinlikle ilgili konuşmasında, “Türk ve dünya tarihine damga vurmuş Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyoruz. Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraber olduğu şanlı bir direniştir. Bu yüzden kütüphanemizde ders çalışan ve serbest çalışma yapan kullanıcılarımıza 1915 yılının yaz aylarında yemek listesinde yer alan, askerlerimize verilen yemek olan üzüm hoşafı ve ekmekleri ikram ettik. Tüm şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz” dedi. Çanakkale Savaşı’nda askerlerin zor şartlar altında mücadele verdiğini belirten öğrencilerden Mine Gizligöl, “Duygulandım, biraz da olsa hani o ana gidemeyiz ama o anı hissettim. Yani zor şartlar altında sadece bir parça ekmek ve biraz hoşaf ile bir öğün geçirip bizim bu şartlarda yaşamamıza olanak sağladılar. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Ahmet Damar ise “Atalarımızın, kahramanlarımızın bizler için bu yolda verdiği mücadeleyi bugün iliklerime kadar hissettim. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.